România a depășit pragul de 100 de persoane infectate cu coronavirus
Full Article 2 minutes read

România a depășit pragul de 100 de persoane infectate cu coronavirus

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirusul de tip nou în România a ajuns la 102. Ultimele 3 cazuri sunt politicieni liberali care au participat la ședința PNL la care a participat și senatorul Vergil Chițac, confirmat și el cu coronavirus. Doar sâmbătă au fost 7 confirmări de COVID-19. România intră în scenariul 3 pregătit de autorități, informează Digi 24. 

Asta înseamnă că România intră în scenariul 3, depășind astfel 101 cazuri de coronavirus.

Potrivit informațiilor de la această oră, cei trei liberali infectați de senator sunt un deputat și doi aleși locali.

Astfel România intră în scenariul 3, valabil pentru înregistrarea a 101 până la 2.000 de cazuri: se mărește capacitatea de răspuns la coronavirus și se începe un triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale. Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.

De asemenea, vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația. Unul presupune restricționarea adunărilor publice cu mai mult de 50 de persoane.

„Se restricționează activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri”, a transmis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Se vor căuta noi spații pentru carantină. Este posibilă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: