România, pe locul doi în topul celor mai mici salarii din UE. În ce țări se dau cele mai mari lefuri
Full Article 2 minutes read

România, pe locul doi în topul celor mai mici salarii din UE. În ce țări se dau cele mai mari lefuri

În România se câștigă al doilea cel mai mic salariu mediu pe oră dintre țările Uniunii Europene – 10,4 euro/oră. Cel puțin asta arată datele Eurostat. Potrivit clasamentului, țara vecină depășește doar Bulgaria, unde salariul mediu este de 8,1 euro/oră, scrie publicația „Veridica”.

Cele mai mari salarii din UE sunt în Luxemburg

Luxemburg are cel mai mare salariu mediu – 47,2 euro/oră de pe continent. Ducatul este urmat în clasament de Danemarca și Norvegia – 42 de euro/oră. Cu 10,4 euro pe oră, România se situează în acest clasament pe penultimul loc, aproape de media din Letonia, care are un salariu mediu pe oră de 10,7 euro. Ceva mai bine plătiți sunt ungurii – 11 euro/oră și polonezii – 11,9 euro/oră, dar datele arată o creștere ușoară a acestui indicator în România, de la 8 euro/oră în 2021 și 9 euro în 2022.

România, locul doi şi la costurile pe ora de muncă

În același timp, România are al doilea cel mai mic cost pe oră cu forța de muncă din UE – 11 euro, fiind depășită la acest capitol, doar de Bulgaria, potrivit unui raport Eurostat de luna trecută.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: