Etienne Laurent / AFP / Profimedia

VIDEO „România te iubesc!“. Un român, printre câștigătorii Globurile de Aur 2025, decernate în SUA

Actorul de origine română Sebastian Stan a câștigat la Globurile de Aur 2025 premiul pentru cel mai bun actor într-un film musical sau comedie pentru „A Different Man”, un film despre un bărbat desfigurat, transmite Hotnews.

„Ignoranța și disconfortul nostru în jurul persoanelor desfigurate și cu dizabilități trebuie să înceteze acum. Trebuie să normalizăm acest fel de situație și să ne expunem noi și copiii noștri la ea, să încurajăm acceptarea. Una dintre modalități este să continuăm să promovăm povești care sunt inclusive.

Nu a fost un film ușor de făcut, nici celălalt film, ”The Apprentice”, în care am avut norocul să fiu parte, și sunt mândru că am fost în el. Acestea sunt subiecte complicate, dar aceste filme sunt reale și necesare, nu se poate să-ți fie teamă și să te faci că nu vezi.

(către iubita sa, actrița britanică Annabelle Wallis) Annabelle, te iubesc!

Premiul este pentru mama mea care a plecat din România în căutarea unei vieți mai bune și mi-a dat totul. Și pentru tatăl meu vitreg, Toni, care a luat o mamă singură cu un copil deja mare. Mulțumesc că ai fost un bărbat adevărat! Golden Globes, I love you! Romania, te iubesc!”, a spus actorul pe scenă.

„Emilia Pérez”, regizat de Jacques Audiard, a fost desemnat cel mai bun film – musical sau comedie, în timp ce „The Brutalist” a fost ales cel mai bun film – dramă, la cea de-a 82-a ceremonie de decernare a premiilor Globurile de Aur care a avut loc la Los Angeles. „Shogun” este cel mai bun serial dramă, „Hacks” a obţinut premiul pentru cel mai bun serial TV – musical sau comedie, iar „Baby Reindeer” a fost câştigătorul la categoria cea mai bună miniserie, antologie sau film realizat pentru televiziune.

Marii câștigători ai Globurilor de Aur 2025: 

FILM:

Cel mai bun film – dramă: „The Brutalist”

Cel mai bun film – comedie/musical: „Emilia Perez”

Cel mai bun regizor: Brady Corbet („The Brutalist”)

Cel mai bun actor într-un film – dramă: Adrien Brody („The Brutalist”)

Cel mai bun actor într-un film – comedie/musical: Sebastian Stan („A Different Man”)

Cea mai bună actriţă într-un film – dramă: Fernanda Torres („I’m Still Here”)

Cea mai bună actriţă într-un film – comedie/musical: Demi Moore („The Substance”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Kieran Culkin („A Real Pain”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Zoe Saldana („Emilia Perez”)

Cel mai bun scenariu: Peter Straughan („Conclave”)

Coloană sonoră: „Challengers” (Trent Reznor şi Atticus Ross)

Cel mai bun cântec original: „El Mal” („Emilia Perez”)

Cel mai bun film străin: „Emilia Perez” (Franţa)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Flow”

Performanţă în domeniul cinematografiei şi în box-office: „Wicked”

Premiul onorific Cecil B. DeMille: Viola Davis

TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial TV – dramă: „Shogun”

Cel mai bun serial TV – comedie/musical: „Hacks”

Cel mai bun actor într-un serial TV – dramă: Hiroyuki Sanada („Shogun”)

Cel mai bun actor într-un serial TV – comedie/musical: Jeremy Allen White („The Bear”)

Cea mai bună actriţă într-un serial TV – dramă: Anna Sawai („Shogun”)

Cea mai bună actriţă într-un serial TV -comedie/musical: Jean Smart („Hacks”)

Cea mai bună miniserie/lungmetraj TV: „Baby Reindeer”

Cel mai bun actor în rol secundar: Tadanobu Asano („Shogun”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Jessica Gunning („Baby Reindeer”)

Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV: Colin Farrell („The Penguin”)

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV: Jodie Foster („True Detective: Night Country”)

Cea mai bună interpretare de stand-up comedy în televiziune: Ali Wong („Ali Wong: Single Lady”)

Premiul onorific Carol Burnett: Ted Danson.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

„Nota 6-7″. Cum apreciază unul dintre donatorii PAS activitatea guvernării în domeniul economic

Vasile Tofan, partener senior al fondului de investiții private „Horizon Capital” și unul dintre donatorii Partidului  Acțiune și Solidaritate (PAS), se declarată dezamăgit de partidul de guvernare „în anumite privințe”. În cadrul emisiunii NM „Есть вопросы”, omul de afaceri a apreciat politicile în domeniul economic cu notele 6-7. De asemenea, Tofan a recunoscut că, de-a lungul timpului, i s-a propus de mai multe ori să ocupe funcții publice.

„Nu ascund că am simpatie pentru această generație de lideri și politicieni care încearcă să schimbe ceva. În același timp, sunt critic la adresa lor și, ca mulți alții, sunt dezamăgit în anumite privințe. Dar apreciez faptul că, în general, ei sunt oameni cinstiți. Spre deosebire de mulți care finanțează opoziția cu saci întregi de bani, ei abordează acest lucru transparent”, a declarat Tofan.

Întrebat cum apreciază politica economică a guvernării din ultimii patru ani, investitorul a fost rezervat în nota acordată.

„Le-aș da un 6–7 din 10. Au intenții bune, sincere, dar, ca mulți politicieni, le lipsește curajul pentru a implementa reforme cu adevărat eficiente”, a spus el.

În contextul stagnării economice, Tofan consideră că situația este cauzată de o combinație de factori interni și externi.

„E o prostie să negi influența războiului, secetei sau crizei din industria auto europeană. Hai să trecem rapid prin factorii principali. În primul rând, războiul — un factor evident pentru toată lumea, investițiile nu vin. În al doilea rând, seceta: sectorul agricol reprezenta înainte cam 12% din PIB, acum este în jur de 5%, deci o pierdere de circa 7%.

Al treilea — componentele auto, care de mulți ani sunt cel mai mare articol de export al Moldovei: aproape 20% din exporturi. Industria auto germană este acum într-o criză profundă.

Al patrulea factor — demografic. Creșterea economică este numărul de persoane care muncesc, înmulțit cu productivitatea lor. Dacă populația scade, asta afectează economia direct”, a menționat el.

Omul de afaceri a atras atenția că multe dintre problemele cu care se confruntă țara nu pot fi puse exclusiv în cârca PAS.

„Am enumerat patru factori principali, dar provocările sunt mult mai multe. Acestea sunt dificultăți reale, externe și interne, pentru care PAS nu poate fi considerat responsabil. Deși mulți afirmă că exodul populației a fost cauzat de guvernarea PAS, realitatea este că demografia urmează un trend global, care nu se schimbă pe termen scurt”, a punctat Tofan.

De asemenea, Tofan a recunoscut că, de-a lungul timpului, i s-a propus de mai multe ori să ocupe funcții publice.

„Nu sunt politician. Sunt prea rațional și, în același timp, prea emoțional pentru asta. Resimt o repulsie față de politicieni. Când aud ce spun unii dintre ei, mă întreb: chiar cred în ceea ce spun sau doar mint pentru a obține puterea? Nu știu ce e mai grav”, a subliniat acesta.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: