Ron DeSantis, considerat principalul rival al lui Donald Trump la prezidențiale, împotriva aderării Ucrainei la NATO
Full Article 2 minutes read

Ron DeSantis, considerat principalul rival al lui Donald Trump la prezidențiale, împotriva aderării Ucrainei la NATO

Candidatul la alegerile prezidențiale din SUA din partea Partidului Republican Ron DeSantis s-a pronunțat împotriva aderării Ucrainei la NATO, menționând că nu este în interesul securității Statelor Unite, scrie Ukrainskaea Pravda

Guvernatorul Floridei a spus că aderarea Ucrainei la Alianță va adăuga mai multe obligații Statelor Unite.

„Nu cred că apartenența la NATO este în interesul nostru. Tot ce va oferi aceasta, mai multe angajamente pentru noi. Deci, dacă ne vor fi adăugate mai multe obligații, ce beneficii obținem în schimb?”, a comunicat el, potrivit sursei.

Potrivit sursei, Ron DeSantis a făcut declarațiile într-un interviu publicat pe 23 septembrie, la două zile după întrevederea președintelui american Joe Biden cu șeful statului ucrainean Vladimir Zelenski.

Republicanul Ron DeSantis şi-a depus în mai 2023 candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024, scrie Agerpres. Potrivit sursei, DeSantis a devenit astfel cel mai important rival al lui Donald Trump în cursa pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale.

***

Pe 30 septembrie 2022, Vladimir Zelenski a anunțat că Ucraina va depune în aceeași zi cererea de aderare la NATO. Declarația a fost făcută de Zelenski, la scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat acordul prin care patru regiuni ale Ucrainei au fost anexate Federației Ruse.

În iulie 2023, ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba menționa că Ucraina ar trebui să devină membră NATO după încheierea războiului, în caz contrar va fi un act sinucigaș pentru Europa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: