Rusia a blocat accesul la Facebook pe teritoriul țării
Full Article 1 minutes read

Rusia a blocat accesul la Facebook pe teritoriul țării

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor Roskomnadzor a decis să blocheze accesul la Facebook în Rusia. Motivul pentru restricționarea accesului este „discriminarea împotriva mass-media ruse”. Acest lucru se precizează în comunicatul oficial al agenției,  publicat pe 4 martie.

„Din octombrie 2020, au fost înregistrate 26 de cazuri de discriminare împotriva mass-media și a resurselor informaționale ruse de către Facebook. În ultimele zile, rețeaua de socializare a restricționat accesul la conturi: canalul TV Zvezda, agenția de știri RIA Novosti, Sputnik, Russia Today, resursele de informare Lenta.ru și Gazeta.ru”, se arată în comunicat.

Anterior, Roskomnadzor a cerut ca mass-media rusă să preia informații despre acțiunile din Ucraina doar din surse oficiale ruse și să nu numească „operațiunea specială a Rusiei în Ucraina”, „atac, invazie sau declarație de război”.

După invazia militarilor ruși în Ucraina, mai multe site-uri de media rusești au fost blocate, inclusiv pentru că au folosit sintagmele „război ceea ce se întâmplă în Ucraina”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: