Rusia a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, destinat animalelor carnivore
Full Article 50 second read

Rusia a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, destinat animalelor carnivore

Rusia a înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului, care este destinat animalelor carnivore, informează RBC. Producția în masă ar putea începe în luna aprilie.

„În prezent, este primul și unicul medicament profilactic împotriva COVID-19 pentru animale”, a declarat Constantin Savenkov, șeful adjunct al Rosselhoznadzor.

Potrivit sursei citate, teste clinice au început în octombrie 2020. Medicamentul a fost testat pe câini, pisici, vulpi arctice, nurci. Animalele au dezvoltat anticorpi în 100% din cazuri. Durata imunității nu a fost stabilită cu exactitate, iar acest aspect este în continuare studiat.

Anterior, directorul Institutului „Gamalei”, academicianul Alexandr Ghințburg a declarat că după ce omenirea va fi protejată de COVID-19 datorită imunizării, virusul „se va concentra” pe animalele de companie. Savantul este de părere că virusul nu și-a irosit potențialul patogen, iar oamenii trebuie să fie pregătiți pentru conviețuirea de lungă durată cu noul tip de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: