Rusia anunță că va relua zborurile cu 52 de ţări „prietene”, inclusiv Moldova. AAC: „autoritățile din țara noastră nu au fost informate”
Full Article 1 minutes read

Rusia anunță că va relua zborurile cu 52 de ţări „prietene”, inclusiv Moldova. AAC: „autoritățile din țara noastră nu au fost informate”

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) precizează că autoritățile din țara noastră nu au fost informate despre intenția reluării zborurilor de către Federația Rusă.  Reacția vine după ce în spațiul public au apărut informații ce ține de reluarea zborurilor din Rusia în 52 de țări, inclusiv Republica Moldova, din data de 9 aprilie.

AAC reiterează că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis parțial spre Vest, facând posibilă reluarea curselor regulate de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Spațiul aerian al Ucrainei și al Uniunii Europene, rămânând închis pentru companiile aeriene rusești.

Astfel, in prezent zborurile operatorilor aerieni din Federația Rusă către Aeroportul Internațional Chișinău nu pot fi efectuate.

Amintim că premierul rus Mihail Mișustin a anunțat, pe 4 aprilie, la o întâlnire cu fracțiunea „Edinaia Rusia” că Federația Rusă va anula restricțiile, impuse din cauza pandemiei, la zborurile către 52 de țări, inclusiv Moldova, Argentina, India, China, Africa de Sud și alte „state prietene”, începând cu 9 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: