Rusia expulzează 45 de diplomați polonezi „ca răspuns la acțiunile neprietenoase” ale Poloniei
Full Article 1 minutes read

Rusia expulzează 45 de diplomați polonezi „ca răspuns la acțiunile neprietenoase” ale Poloniei

Moscova, ca răspuns la expulzarea diplomaților ruși din Polonia, a declarat 45 de diplomați polonezi persona non grata. Aceștia vor trebui să părăsească Rusia până pe 13 aprilie. Informația a fost confirmată de Ministerul rus de Externe, citat de Tass.

„Ca răspuns la acțiunile neprietenoase ale Poloniei de a expulza diplomații ruși, pe principiul reciprocității, 45 de angajați ai Ambasadei Republicii Polone și ai consulatelor generale ale Republicii Polone la Irkutsk, Kaliningrad și Sankt Petersburg au fost declarați persona non grata. Ei trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse înainte de sfârșitul zilei de 13 aprilie”, se arată în comunicatuL Ministerului.

Despre a ceastă decizie a autorităților ruse a fost informat Ambasadorului Poloniei în Rusia.

Guvernul Poloniei a decis pe 23 martie expulzarea a 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj. Decizia Poloniei a fost luată în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Numeroase ţări europene, inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Spania, au expulzat aproximativ 250 de diplomaţi ruşi de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: