Rusia: Meta a fost inclusă în lista teroriștilor și extremiștilor 
Full Article 40 second read

Rusia: Meta a fost inclusă în lista teroriștilor și extremiștilor 

Serviciul Federal de Monitorizare Financiară al Federației Ruse (Rosfinmonitoring) a inclus compania americană Meta, a cărei activități sunt recunoscute ca extremiste în Rusia și interzise, în lista organizațiilor implicate în terorism și extremism, scrie Rbc.ru.

Meta aparține rețelelor Instagram și Facebook, ambele blocate pe teritoriul Federației Ruse.

De menționat că în martie, un tribunal din Moscova a recunoscut compania americană Meta ca organizație extremistă. Aceasta s-a întâmplat după ce diplomații ruși au calificat drept „extremism” decizia companiei Meta de a permite temporar utilizatorilor platformelor de socializare din unele țări să publice apeluri la moartea lui Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: