Rusia permite altor 20 de întreprinderi din Moldova să reia exportul de fructe și legume
Full Article 2 minutes read

Rusia permite altor 20 de întreprinderi din Moldova să reia exportul de fructe și legume

Rosselkhoznadzor anunță pe 2 decembrie că reia livrările de fructe și legume de la alte 20 de întreprinderi din Republica Moldova. 

Și de această dată, instituția rusă spune că a luat decizia „în urma unei analize a produselor care vin în Rusia de la întreprinderile moldovenești”.

Se menționează că vor fi reluate exporturile începând cu ziua de astăzi.

Cele 20 de companii care vor putea exporta pe piața rusească: „TTTrading Com”OOO, „Viva Igna” ООО, „Eurofruct grup”, „Prim-Export” ООО, „Fructgrup” ООО, „Amelia Agro Fruct” ООО, „Optim Fruct” ООО, „Dorvalandro” ООО, „Teogortrans” ООО, „Regilon-Agro” ООО, „Agrofirma Bucuria-Saturn” ООО, „Agrocrisan-Lux” ООО, „Cotovici-Alexandr” КХ, „Lisnic Petru” КХ, „Subbotin Evgheni Fiodor s. Pocrovca” KX, „Frukt-laine” ООО, „Grafitt-Agro-Grup” ООО, „Mialex-Nord” ООО, „Marvor Fruct” ООО și „Arman-Plant” ООО.

***

Amintim că pe 15 august 2022, Rosselhoznadzor a introdus restricții la importul de produse agricole din 31 de regiuni ale Republicii Moldova. Potrivit Federației Ruse, decizia a fost luată urmare a depistării repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești, care intră pe teritoriul Rusiei.

Ulterior, pe 7 octombrie, Rosselkhoznadzor anunța că reia livrările de fructe și legume de la trei întreprinderi din raionul Orhei. Decizia ar fi fost luată în urma unei discuții cu președintele raionului Orhei, dar și urmare a unei analize a situației fitosanitare a regiunii.

Ieri, 1 decembrie, Rosselkhoznadzor anunța că reia începând cu 2 decembrie, livrările de fructe și legume de la 20 de întreprinderi din Republica Moldova. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: