UPDATE: Rusia, potrivit autorităților americane, a cerut ajutor militar din partea Chinei. Reacția chinezilor 
Full Article 2 minutes read

UPDATE: Rusia, potrivit autorităților americane, a cerut ajutor militar din partea Chinei. Reacția chinezilor 

Autoritățile rusești ar fi cerut Chinei să furnizeze tehnică militară pentru a sprijini invazia militară rusă în Ucraina, potrivit Financial Times, The New York Times și The Washington Post citând surse guvernamentale americane. 

Publicațiile scriu că încă de la începutul războiului în Ucraina, Rusia ar fi cerut tehnică militară și altă asistență din partea Chinei. Rusia, potrivit Financial Times, rămâne fără anumite tipuri de arme până la mijlocul celei de-a treia săptămâni de război.

The New York Times notează că potrivit unei surse guvernamentale americane, Federația Rusă a cerut Chinei și asistență suplimentară economică pentru a contracara efectele sancțiunilor.

Consilierul pentru securitate națională al președintelui american Biden, Jake Sullivan are programată o întrevedere cu diplomatul chinez Yang Jiechi, la Roma pe 14 martie. Potrivit surselor Financial Times, Sullivan intenționează să avertizeze China că orice încercare de a ajuta Rusia în război sau de a evita sancțiunile va avea consecințe.

Casa Albă și Ambasada Chinei la Washington nu au reacționat cu privire la informațiile din mass-media. Nici Kremlinul nu a comentat aceste declarații.

UPDATE: Ministerul chinez de externe a numit dezinformare informația precum că Rusia a cerut asistență militari din partea Chinei pentru a desfășura „o operațiune specială” în Ucraina, relatează TASS.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: