Rusia: Putin anunță măsuri de susținere pentru populație și afaceri, pe timp de pandemie de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Rusia: Putin anunță măsuri de susținere pentru populație și afaceri, pe timp de pandemie de coronavirus

Kremlinul a alocat peste 33 mlrd de ruble (peste 400 mln de euro) pentru a asigura spitalele din Federația Rusă cu locuri suplimentare pentru bolnavii de COVID-19. Alte 13 mlrd de ruble (peste 158 mln euro) vor fi cheltuite pentru achiziționarea de tehnică medicală, inclusiv aparate pentru ventilația plămânilor și ambulanțe. Informația a fost anunțată de președintele rus, Vladimir Putin, într-o adresare către națiune, scrie Euronews. 

Președintele Rusiei a menționat că personalul medical care tratează pacienții infectați cu coronavirus de tip nou va primi bonusuri salariale: medicii – 80 de mii de ruble (circa 970 euro), iar personalul auxiliar câte 50 și 25 de mii de ruble (600 euro și 300 euro).

Întreprinderile mici și mijlocii vor avea posibilitatea să achite impozitele cu o întârziere de 6 luni. Cei care și-au pierdut locurile de muncă și s-au adresat centrelor de șomaj vor primi suport financiar în mărime de 12 130 ruble (circa 147 euro).

De asemenea, guvernul va elabora în perioada următoare un program de susținere suplimentară a afacerilor. În primul rând, ajutorul va fi oferit întreprinderilor care își continuă activitatea.

Familiile cu copii mai mici de trei ani vor primi din aprilie până în iunie alocații de 5 000 de ruble pe lună (60 euro) pentru fiecare copil. Familiile care au copii cu vârsta de la 3 la 18 ani vor primi 3 000 ruble pe lună, pentru fiecare minor (36 euro).

Precizăm că până în prezent, în Federația Rusă au fost înregistrate 8672 de cazuri de COVID-19. 63 de persoane au murit iar 580 au fost declarate vindecate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: