Rușii „rezervă” locuri în sanatoriile din Belarus, ca să plece la mare în Turcia și Egipt
Full Article 2 minutes read

Rușii „rezervă” locuri în sanatoriile din Belarus, ca să plece la mare în Turcia și Egipt

Cetățenii Federației Ruse, dornici de vacanțe pe malul mării, au găsit o metodă inedită de a ocoli legea. Aceștia fac rezervări în sanatoriile din Belarus, iar odată ajunși la Minsk, zboară spre Turcia sau Egipt, scrie Bloomberg

Se întâmplă după ce Rusia a sistat, pe 27 martie, traficul aerian. Interdicția la zborurile internaționale a fost prelungită până pe 1 august.

În iunie, cetățenilor ruși li s-a permis plecarea în afara țării pentru muncă, studii, tratament sau îngrijirea rudelor. Începând cu luna trecută, turiștii ruși au început să rezerve locuri în sanatoriile belaruse. În același timp, a crescut cererea de vacanțe din Belarus în Turcia și Egipt. Cursele au loc prin compania aeriană „Belavia”.

Potrivit operatorului Travel House, rata turiștilor ruși care pleacă în Turcia și Egipt din Belarus va ajunge, în curând, la 40%, scrie portalul tut.by.

„Cererea este enormă: toate zborurile spre Egipt și Turcia au fost rezervate începând cu mijlocul lui iulie. Am început să adăugăm curse din aeroporturile regionale”, a declarat directorul Travel House, Iurii Surkov.

Despre metoda inedită a turiștilor ruși a aflat și Ministerul de Externe de la Moscova. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a îndemnat cetățenii la precauție.

„Nu le putem interzice oamenilor să utilizeze această posibilitate. Altceva este, desigur, precauția și rațiunea, care nu trebuie să lipsească atunci când se iau decizii”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru presa din Rusia.

Potrivit platformei Worldometers, până pe 13 iulie, ora 11:30, în Rusia au fost înregistrate peste 733 de mii de înbolnăviri cu noul coronavirus și peste 11,4 mii de morți. În Belarus, pe de altă parte, sunt aproape 65 de mii de îmbolnăviri și 464 de morți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: