S-a trezit cu poliția la ușă. De frica unei amenzi, administrația unui local și-a închis clienții în interior timp de câteva ore
Full Article 3 minutes read

S-a trezit cu poliția la ușă. De frica unei amenzi, administrația unui local și-a închis clienții în interior timp de câteva ore

Proprietarii unui club de noapte din Chișinău „au ținut ostatici” peste 100 de vizitatori ai localului mai bine de trei ore. Totul s-a întâmplat în noaptea spre 30 ianuarie, când polițiștii au venit să verifice localul dacă respectă măsurile antiepidemice. De frica unei amenzi, patronul localului a încuiat vizitatorii înăuntru. Informațiile au fost prezentate de șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, pe 31 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă.

„Aici este de menționat că după trei ore de negocieri cu administrația clubului care a fost speriată cu riscul unei amenzi, au acceptat să elibereze peste o sută de persoane sechestrate de administrația clubului” a precizat Podarilov.

Potrivit șefului IGP în weekend, poliția a verificat modul în care cluburile de noapte și unitățile de alimentație publică respectă  hotărârea Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, care prevede că unitățile de catering trebuie să fie închise între orele 22:00 și 07:00. În pofida acestei interdicții, oamenii legii au identificat 16 cluburi de noapte care funcționau.

„Am avut un weekend fierbinte”, a spus Podarilov.

El a spus că într-unul dintre cluburile de noapte ale capitalei proprietarii „au luat ostatici” vizitatorii. Polițiștii au verificat localul sâmbătă seara, iar proprietarii s-au prefăcut că vor să-l închidă. În jurul miezului nopții, poliția s-a întors cu un al doilea control și a văzut că clubul încă funcționează.

Administrația și serviciul de securitate, potrivit acestuia, au blocat intrarea în instituție.

„Nu au permis poliției să intre în clubul de noapte. Imediat ce a sosit poliția, luminile și muzica au fost complet stinse în unitate, iar clienții au fost rugați să nu facă zgomot”, a spus Podarilov.

El a menționat că poliția a petrecut trei ore pentru a convinge administrația să elibereze „ostaticii”. Vizitatorii clubului au început să convingă și administrația să deschidă ușa.

Drept urmare, clienții au fost eliberați. Împotriva administrației clubului a fost deschis un dosar. Poliția verifică, de asemenea, vizitatorii pentru a vedea dacă printre ei au existat persoane care ar fi trebuit să fie în autoizolare. „Dacă descoperim  încălcări în acțiunile lor, ei pot fi trași la răspundere pentru infracțiune”, a spus Podarilov.

El a subliniat că poliția va monitoriza starea de sănătate a vizitatorilor. „Dacă se va dovedi că acești clienți s-au infectat masiv cu coronavirus, acțiunile administrației clubului vor intra sub incidența articolului 215 din Codul penal – răspândirea bolilor epidemice”, a spus Podarilov.

De asemenea, acțiunile administrației clubului de noapte sunt verificate conform art. 166 din Codul penal „privarea ilegală de libertate”. Podarilov a explicat că până acum poliția nu a primit plângeri de la vizitatorii instituției.

De menționat, că în presă au apărut informații precum că în acel local se aflau judecători, procurori și angajați ai Centrului Național Anticorupție. „Acum nu confirm. Ancheta este în derulare. Identitatea oamenilor a fost stabilită”, a spus Podarilov.

Șeful IGP a menționat că identitatea vizitatorilor este în curs de verificare, indiferent de funcțiile pe care le dețin.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: