„Să fie demilitarizate noile noastre pământuri”. Lavrov lansează ultimatum Ucrainei și spune ce se va întâmpla în caz contrar
Full Article 2 minutes read

„Să fie demilitarizate noile noastre pământuri”. Lavrov lansează ultimatum Ucrainei și spune ce se va întâmpla în caz contrar

Ministrul de Externe al Federației Ruse Serghei Lavrov a spus că Ucraina cunoaște propunerile Moscovei „în ceea ce privește durata conflictului”. El a declarat că fie Kievul le îndeplinește, fie „întrebarea va fi decisă de armata Rusiei”. 

În cadrul unui interviu pentru TASS, Lavrov a spus că „în ceea ce privește durata conflictului, mingea este de partea regimului și a celor care stau în spatele acestuia, Washingtonul”.

„Ei pot opri în orice moment rezistența care nu este utilă”, a adăugat oficialul rus. „Propunerile noastre pentru demilitarizarea și denazificarea teritoriilor controlate de regim, de eliminare a amenințărilor la adresa securității Rusiei care vin de acolo, inclusiv noile noastre pământuri, sunt binecunoscute inamicului”, a mai spus Lavrov.

Ideea este simplă, potrivit ministrului rus. „Să fie îndeplinite în cel mai bun mod posibil. În caz contrar, întrebarea va fi decisă de armata Rusiei”, a conchis el.

***

Amintim că pe 30 septembrie, președintele Federației Ruse a semnat un „acord de aderare la Rusia” a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și a declarat că acum locuitorii acestora sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Zelenski a menționat în repetate rânduri că, după tentativa Rusiei de a anexa cele patru teritorii ucrainene, nu intenționează să mai negocieze cu actuala conducere de la Kremlin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: