„Să luptăm împreună pentru drepturile femeilor!” Un deputat PAS cheamă parlamentul la marșul solidarității
Full Article 2 minutes read

„Să luptăm împreună pentru drepturile femeilor!” Un deputat PAS cheamă parlamentul la marșul solidarității

Vice-speakerul parlamentului, deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, și-a îndemnat colegii din legislativ să participe la marșul solidarității, în susținerea ratificării Convenției de la Istanbul. 

„Florile sunt bune, dar îi chem pe toți să luptăm împreună pentru drepturile femeilor”, a declarat Popșoi în cadrul ședinței în plen a parlamentului din 6 martie.

Acesta s-a referit la lalelele care au fost dăruite deputatelor.

Precizăm că marșul solidarității în susținerea Convenției de la Istanbul va avea loc în data de 8 martie, la ora 13:00. Demonstranții și-au dat întâlnire în fața magazinului UNIC.

Amintim că, pe 18 decembrie, un grup de activiști civici a protestat în fața clădirii guvernului, față de tergiversarea ratificării Convenției de la Istanbul. Ulterior, pe 27 decembrie, guvernul a aprobat în cadrul ședinței, proiectul de lege cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, adoptată la 11 mai 2011.

Republica Moldova a semnat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută și drept Convenția de la Istanbul, la 6 februarie 2017, alături de alte 45 de state.

Până în prezent, aceasta a fost ratificată de 34 de state membre ale Consiliului Europei.

Documentul prevede o abordare unitară pentru prevenirea, investigarea și pedepsirea actelor de violență împotriva femeilor și violenței domestice, inclusiv prin urmărirea penală a autorilor acestui tip de crime.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: