Sandu, după discuția cu Macron: Contăm pe sprijinul Parisului ca Moldova să primească statutul de candidată la UE
Full Article 2 minutes read

Sandu, după discuția cu Macron: Contăm pe sprijinul Parisului ca Moldova să primească statutul de candidată la UE

Șefa statului Maia Sandu, în urma întrevederii cu președintele francez Emmanuel Macron, spune că discutat cu omologul ei despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, proiectele bilaterale pe care le-a lansat Moldova în ultimul an cu Franța, dar și despre determinarea noastră de a ne urma parcursul european. „Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE”, a subliniat președinta. 

Într-o postare pe Facebook, Sandu declară că la Paris, a discutat cu președintele Emmanuel Macron situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, dialogul bilateral și agenda europeană a Republicii Moldova.

„Am vorbit, totodată, despre proiectele bilaterale pe care le-am lansat în ultimul an cu Franța, în mai multe domenii. Apreciem cooperarea pentru identificarea și confiscarea activelor furate din Moldova. Salutăm deschiderea biroului Agenției Franceze pentru Dezvoltare la Chișinău, care va avea loc în curând. Agenția va sprijini proiecte importante în domeniul energetic și cel al irigării, al împăduririi sau al aprovizionării cu apă și canalizare. Un alt proiect este modernizarea căii ferate pe tronsonul Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea la rețeaua feroviară europeană”, a comunicat șefa statului.

La fel, Sandu a precizat că a discutat cu omologul ei și despre determinarea Republicii Moldova de a urma parcursul european, în contextul cererii de aderare la UE.

„Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE. Acest gest va semnaliza societății noastre și autorităților că eforturile de modernizare a Moldovei după model european vor fi susținute”, a conchis Sandu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: