Sandu, Gavrilița și Grosu au depus flori cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Sandu, Gavrilița și Grosu au depus flori cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova

Conducerea Republicii Moldova a depus, astăzi, 27 august, flori la monumentul „Maia Îndurerată”, dar și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din capitală, cu ocazia marcării a 31 de ani de Independență a Republicii Moldova.

Inițial, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și speakerul Igor Grosu, au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată”, după care au venit la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Alături de conducerea Republicii Moldova au depus flori și miniștri, deputați, ambasadori, dar și alții.

Republica Moldova marchează astăzi, 27 august, 31 de ani de Independență. Ziua va fi marcată la Chișinău printr-o serie de evenimente, între ele – fanfară și concerte. Mai multe detalii poți vedea AICI.

Amintim că proclamarea independenței Republicii Moldova, în 1991, a avut loc în contextul unor ample mișcări naționale și democratice. Pe 27 august 1991, cu votul a 278 de deputați din primul Parlament al Republicii Moldova, denumit, de altfel și „Parlamentul Independenței”, Republica Moldova și-a declarat independența, devenind, astfel, un stat liber, suveran şi independent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: