Savant: Stresul ar putea fi un impediment pentru eficiența vaccinului contra COVID-19
Full Article 2 minutes read

Savant: Stresul ar putea fi un impediment pentru eficiența vaccinului contra COVID-19

Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi ineficient pentru oamenii cu o imunitate slabă, deoarece organismele acestora produc mai puțini anticorpi. De această părere este virusologul din cadrul Centrului „Gamalei”, Anatolii Alitștein, scrie RBC

„Oamenii diferă între ei după capacitatea organismului de a crea anticorpi, dar este greu să îi împarți pe categorii. Nu depinde de starea sănătății, ci mai mult de particularitățile fiecărui organism, pe care nu le cunoaște nimeni”, a precizat savantul.

Anterior, șeful Centrului „Gamalei” Alexandr Ghințburg a declarat că patru categorii de oameni se confruntă cu dificultăți în acest sens: vârstnicii, persoanele care consumă alcool în exces, cei care trăiesc în condiții de stres permanent, dar și persoanele nevoite să administreze statine – preparate antiinflamatoare. Ghințburg a subliniat că aceste categorii de persoane au mai puțini anticorpi nu doar în urma vaccinului pentru coronavirus, dar și al altor imunizări.

În prezent, în Rusia sunt înregistrate două vaccinuri împotriva coronavirusului. Despre înregistrarea primului vaccin a anunțat președintele rus Vladimir Putin în august. Preparatul este produs de Centrul „Gamalei” și a fost denumit „Sputnik V”. Al doilea vaccin – „EpiVakKorona” este elaborat de Centrul „Vektor” și a fost înregistrat în octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: