Schimb de date ADN între Moldova și țările din Europa de Sud-Est
Full Article 40 second read

Schimb de date ADN între Moldova și țările din Europa de Sud-Est

Republica Moldova va face schimb automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor cu statele din Europa de Sud-Est. Cabinetul de miniștri a aprobat, în acest sens, Protocolul de amendare a Acordului dintre părțile Convenției de Cooperare Polițienească în Europa de Sud-Est.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, ratificarea Protocolului va contribui la creșterea siguranței populației, prevenirea, detectarea şi investigarea infracțiunilor. De asemenea, va fi fortificată cooperarea polițienească transfrontalieră în combaterea amenințărilor la adresa ordinii şi securității publice.

Conform sursei citate, la nivel instituțional, Protocolul va asigura mecanismul pentru amplificarea dialogului existent cu Comisia Europeană în domeniul schimbului automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: