Se anunță un nou protest în fața Procuraturii Generale. Precizările Poliției
Full Article 2 minutes read

Se anunță un nou protest în fața Procuraturii Generale. Precizările Poliției

Poliția Republicii Moldova anunță despre organizarea unei noi întruniri de către reprezentanții unui partid politic. Manifestația va avea loc pe 28 noiembrie, în fața Procuraturii Generale. 

În acest context, Poliția vine cu următoarele precizări. Potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise.

„Ținând cont de faptul că toate întrunirile care sunt organizate de câteva săptămâni nu au avut caracter pașnic, ba mai mult au urmărit intenția de destabilizare, reiterăm faptul că, organizatorii întrunirii poartă răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal, pentru faptele ilegale ale participanților la acțiune”, se arată în comunicatul emis de Poliție.

Totodată, oamenii legii solicită participanților la întrunire să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Amintim că vineri, 18 noiembrie, Partidul „ȘOR” a organizat un protest în fața Procuraturii Generale.

Partidul „ȘOR” organizează proteste în capitală de circa 10 săptămâni. Membrii și reprezentanții formațiunii solicită demisia președintei țării, dizolvarea parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: