Poliția Republicii Moldova

Se așteaptă un număr mare de mașini la ieșirile din Chișinău: ce vor întreprinde polițiștii 

Polițiștii au declarat că pe 3 mai până la ora 21:00 și pe 4 mai până la ora 12:00 se așteaptă un flux sporit de transport la ieșirea din Chișinău. Oamenii legii au precizat că vor fi în teren pentru a fluidiza traficul. Totodată, la necesitate, va fi aplicată circulația pe bandă reversibilă, în special spre Orhei, Ialoveni, Hîncești și Anenii Noi. Aceleași măsuri vor fi valabile și în ziua de 6 mai, până la ora 12:00. 

Poliția Republicii Moldova a atenționat șoferii că pe 3 mai până la ora 21:00 și pe 4 mai până la ora 12:00 se prognozează flux sporit de transport pe toate direcțiile de ieșire din Chișinău.

„În acest context, polițiștii defluidizează transportul și oferă suport șoferilor. La necesitate va fi aplicată circulația pe bandă reversibilă, în special spre Orhei, Ialoveni, Hîncești și Anenii Noi. Pentru data de 6 mai, până la ora 12:00, în scopul dirijării fluxului sporit de transport va fi aplicat același algoritm de activitate. Fiți prudenți la drum, păstrați-vă calmul și respectați solicitările polițiștilor”, se arată în declarația polițiștilor.

Menționăm, pe 5 mai creștinii ortodocși din Republica Moldova marchează Paștele.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

De la interimat, la șef cu drepturi depline: Cine este Marcel Dumbravan, noul conducător al Procuraturii Anticorupție

Procuratura Anticorupție are o nouă conducere. Marcel Dumbravan a câștigat concursul pentru șefia instituției, decizia fiind aprobată luni, 23 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procuraturii (CSP).

Potrivit datelor CSP, Dumbravan, care până acum a ocupat funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție, a obținut 76,64 puncte, în timp ce contracandidatul său și adjunctul actual, Octavian Iachimovschi, a acumulat 72,44 puncte.

Amintim că anterior, Marcel Dumbravan a deținut funcția de interimar la Procuratura Anticorupție.

Potrivit CV-ului său, începând cu aprilie 2005 și până în mai 2005 a fost procuror stagiar la Procuratura raionului Florești. Începând cu luna mai 2005 și până în martie 2006 a fost procuror-interimar la Procuratura raionului Florești. Începând cu luna iunie 2005 și până în ianuarie 2008 a fost procuror la Procuratura raionului Florești. Din decembrie 2019 și până în iunie 2021 a fost adjunct al procurorului șef, responsabil de Oficiul Nord, Procuratura Anticorupție.

Totodată, din ianuarie 2008 și până în octombrie 2021 a fost procuror la Procuratura Anticorupție. Din octombrie 2021 până în prezent a fost adjunct al procurorului șef, responsabil de Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție.

Marcel Dumbravan este licențiat în drept penal, a absolvit Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept, specialitatea – Drept General. Deține și un Master în Drept. 

***

Amintim că funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a devenit vacantă după ce Veronica Dragalin și-a anunțat demisia, la mijlocul lunii februarie 2025. Decizia a survenit în contextul unui scandal, declanșat de intenția Ministerului Justiției de a crea o nouă procuratură specializată, care să preia atribuțiile actualelor PA și PCCOCS în combaterea corupției și crimei organizate.

Reforma a fost dur criticat de procurorii celor două instituții, inclusiv de Dragalin, care a calificat-o drept „un atac împotriva sistemului justiției”. Deși mai multe voci din sistem au criticat inițiativa, susținând că ar fi fost gândită pentru a forța plecarea Veronicăi Dragalin, proiectul a fost votat în prima lectură de Parlament și urmează să fie supus votului final în lectura a doua.

După demisia Veronicăi Dragalin, conducerea Procuraturii Anticorupție a fost preluată, la 4 martie, de Marcel Dumbravan, procuror cu o experiență de peste 20 de ani în sistem.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: