Se caută un nou vicepremier pentru reintegrare. Igor Grosu: „sunt câteva opțiuni, acum se poartă discuții cu aceste persoane”
Full Article 2 minutes read

Se caută un nou vicepremier pentru reintegrare. Igor Grosu: „sunt câteva opțiuni, acum se poartă discuții cu aceste persoane”

Președintele Parlamentului Igor Grosu afirmă că au fost inițiate discuții cu câteva persoane în vederea suplinirii funcției de vicepremier pentru reintegrare, după demisia lui Vladislav Kulminski. În cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova”, speakerul nu a oferit nici un nume, însă a precizat că sunt persoane cu experiență pe acest segment.

„Sunt câteva opțiuni, acum se poartă discuții cu aceste persoane. Sunt persoane, care la fel, au experiență pe acest domeniu. Dânșii sunt în proces de analiză, pentru că presupune niște angajamente, sunt implicate în anumite activități. Scopul nostru este ca foarte repede să suplinim această poziție”, a declarat Grosu.

Șeful Legislativului a declarat că nu există disensiuni în echipa guvernamentală, lucru care l-ar fi determinat pe Kulminski să ia această decizie. Mai mult, fostul vicepremier, va sprijini guvernarea pe subiectul reintegrării țării, susține Grosu.

„Chiar sunt motive personale, nu sunt în drept să le vociferez, dacă va dori să le anunțe, o va face singur. Este o persoană la care noi ținem, care a avut o contribuție foarte valoroasă pe dimensiunea reintegrării. Este resursa noastră pe acest domeniu. El va rămâne alături de noi. În contextul deciziei Parlamentului privind de creare a unei comisii speciale, noi împreună am discutat necesitatea unei astfel de comisii pe platformă parlamentară. El m-a asigurat că, chiar dacă a ales să ia această decizie, va rămâne o resursă pentru mine și colegii mei, când vom discuta subiecte ce vizează reintegrarea țării”, a spus Igor Grosu.

Amintim că pe 5 noiembrie, Vladislav Kulminski și-a anunțat demisia din funcția de vicepremier, responsabil de politici de reintegrare, invocând motive de familie. Premierul țării Natalia Gavrilița a luat act de decizia lui Vlad Kulminski și a semnat cererea de demisie a oficialului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: