„Se respectă toate prevederile”. Ministerul Apărării, despre declarațiile președintei privind utilizarea necorespunzătoare a vaccinurilor
Full Article 2 minutes read

„Se respectă toate prevederile”. Ministerul Apărării, despre declarațiile președintei privind utilizarea necorespunzătoare a vaccinurilor

Ministerul Apărării susține că dozele de vaccin destinate angajaților din sistemul de sănătate nu au fost utilizate pentru vaccinarea altor persoane din afara listelor întocmite. Reacția vine după ce președinta Maia Sandu a declarat că „la Centrul consultativ diagnostic al Ministerului Apărării, 48 de doze de vaccin au mers în afara oricăror categorii eligibile”.

Astfel, Ministerul Apărării notează că „în instituțiile și subdiviziunile medicale ale Armatei Naţionale se respectă toate prevederile ordinului 93 „Cu privire la implementarea Planului național de imunizare anti-COVID-l9” din 5 februarie 2021, emis de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale”.

„Cele 48 de persoane vaccinate în perioada 29-30 martie curent sunt cadre medicale din subdiviziunile medicale ale Armatei Naţionale (exemplu: puncte medicale din unităţile militare), care nu s-au regăsit în categoria „personal din instituţii medico-sanitare” din Registrul electronic de vaccinare COVID-19. Prin urmare, aceşti specialişti au fost incluşi la compartimentul „alte contingente”, ceea ce a generat interpretarea eronată a datelor înregistrate privind categoriile persoanelor vaccinate”, se anunță în comunicatul instituției.

Ministerul Apărării a mai precizat că de la începutul campaniei de imunizare, în Armata Naţională au fost vaccinate 234 de cadre medicale din instituţiile şi subdiviziunile medicale ale structurii de apărare.

Tot astăzi, și serviciul de presă al Bașcanului Găgăuziei a anunțat că la Ceadîr-Lunga au fost vaccinate doar cadre medicale.

În cadrul ediției din 31 martie a emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, președinta Maia Sandu a declarat că 688 de oameni care au primit prima doză de vaccin anti-COVID Pfizer nu ar fi avut dreptul să fie imunizați în această etapă. Aceasta a menționat că „la Centrul consultativ diagnostic al Ministerului Apărării, 48 de doze de vaccin au mers în afara oricăror categorii eligibile”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: