Seacă râurile din Moldova. Populația, îndemnată să consume apă rațional
Full Article 1 minutes read

Seacă râurile din Moldova. Populația, îndemnată să consume apă rațional

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în intervalul 5-15 august în râurile Republicii Moldova se va menține scurgerea scăzută a apei (cu excepția unor afluenți de stânga al râului Nistru) și va constitui:

Cod galben în râul Nistru – 35-50 % din valorile medii multianuale lunare;

Cod portocaliu în râul Prut pe sectorul satului Criva – orașul Costești și pe sectorul orașului Ungheni – satul Brînza – 15-30 % din valorile medii multianuale lunare;

Cod galben pe sectorul orașului Costești – orașul Ungheni – 30-40 % din valorile medii multianuale lunare;

Cod galben în râurile mici – 30-45 % din valorile medii multianuale lunare, pe unele râuri 15-30 % din valorile medii multianuale lunare;

Cod Roșu pe râurile Draghiște, Cubolta, Botna, unde nivelul apei a scăzut până la 0-10 la sută.

În context, autoritățile le solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Precizăm că în următoarele zile, pe întreg teritoriul țării se vor înregistra până la 35 de grade Celsius, fiind activ Codul galben de caniculă și pericol excepțional de incendiu cu caracter natural.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: