Secretarul general al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić a discutat cu vicepremierul Nicu Popescu despre vizita sa la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Secretarul general al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić a discutat cu vicepremierul Nicu Popescu despre vizita sa la Chișinău

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei în marja segmentului înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Diplomații au apreciat caracterul dinamic al cooperării dintre Republica Moldova și Consiliul Europei, anunță serviciul de presă al MAEIE.

„Am menționat, în special, implementarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024, sprijinul constant al organizației în procesul de susținere a reformelor democratice și implementarea standardelor Consiliului Europei privind democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, vicepremierul a mulțumit secretarului general Marija Pejčinović Burić pentru deschiderea Consiliului Europei și instituțiilor acestuia de a sprijini Republica Moldova în reformarea sectorului justiției prin intermediul Grupului de lucru de nivel înalt, membrii căruia urmează să întreprindă în curând o vizită la Chișinău.

De asemenea, oficialii au discutat detaliile vizitei secretarului general la Chișinău. Aceasta ar urma să se desfășoare până la sfârșitul anului curent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: