„Sectorul energetic a fost sabotat ani la rând”. Maia Sandu a desfășurat o ședință cu experții
Full Article 2 minutes read

„Sectorul energetic a fost sabotat ani la rând”. Maia Sandu a desfășurat o ședință cu experții

Președinta țării Maia Sandu a desfășurat pe 19 februarie o ședință cu specialiști în domeniul energetic. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa statului a menționat că s-au discutat mai multe subiecte, însă prioritate rămâne investigarea schemelor de corupție din sectorul energetic.

„Sectorul energetic a fost sabotat ani la rând de diverse interese de grup, de factori politici și economici, fiind o sursă imensă de venituri ilicite pentru demnitarii corupţi. Acest lucru trebuie să înceteze, mai ales că domeniul energetic afectează toți cetățenii și ține de securitatea statului. Lipsa unui guvern cu împuterniciri depline și a unui parlament funcțional complică lucrurile și mai tare”, a menționat președinta țării.

În cadrul ședinței, au fost abordate subiecte ce țin de achiziționarea de energie electrică și posibilitățile de diversificare a surselor, interconexiunea sistemului energetic cu România, modernizarea sistemului de încălzire centralizată, sistemul de aprovizionare cu gaze, inclusiv prin analiza opţiunilor de construire a depozitelor de stocare, consolidarea independenței ANRE și a Consiliului Concurenței, modificarea cadrului legal cu privire la eficiența energetică, energia regenerabilă.

„O prioritate rămâne investigarea schemelor de corupție din sectorul energetic, care duce la îmbogățirea unor persoane din contul creșterii prețurilor pentru consumatori”, a conchis șefa statului.

Maia Sandu și-a exprimat speranța că va fi creată o platformă utilă pentru a discuta problemele din domeniul energetic și a identifica cele mai bune soluții strategice.

Am desfășurat astăzi o ședință cu specialiști în domeniul energetic, care sper să devină o platformă utilă pentru a…

Publicată de Maia Sandu pe Vineri, 19 februarie 2021

Amintim că, acum câteva zile, carburanții s-au scumpit din nou. Majorarea a avut loc la mai puțin de o săptămână după ultima creștere a prețurilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: