Ședința de judecată cu privire la secțiile de votare din străinătate, amânată pentru 11 iunie 
Full Article 2 minutes read

Ședința de judecată cu privire la secțiile de votare din străinătate, amânată pentru 11 iunie 

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău a fost amânată pentru vineri, 11 iunie, după ce nu s-a putut forma un complet de judecători care să examineze cererea de recuzare a magistrați care examinează contestațiile depuse de mai mulți concurenți electorali în privința deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind secțiile de votare din străinătate.

Ședința va fi reluată mâine, cu examinarea cererii de recuzare a completului de judecători.

În prima jumătate a zilei de astăzi, 10 iunie, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au solicitat recuzarea judecătorilor Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc, însă aceasta a fost respinsă.

Ulterior, Alianța pentru Unirea Românilor a cerut recuzarea întregului complet de magistrați, însă și această solicitare a fost respinsă.

Pe 7 iunie, Renato Usatîi a solicitat recuzarea judecătorului Anatolie Minciuna, pe motiv că acesta a făcut parte din completul de judecată care a decis excluderea Partidului „Patria”, al cărui cap de listă era Renato Usatîi”, din cursa pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014. (CEDO a ajuns la concluzia că formațiunea a fost scoasă ilegal din cursa electorală). Magistrații au respins, însă, solicitarea.

Precizăm că, inițial, CEC a decis constituirea a doar 139 de secții de votare în străinătate. Ulterior, numărul secțiilor de votare în străinătate a fost majorat până la 146.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: