Ședință de lucru la Președinție cu conducerea autonomiei găgăuze
Full Article 2 minutes read

Ședință de lucru la Președinție cu conducerea autonomiei găgăuze

Președinta Maia Sandu va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent aleasă. Șefa statului a declarat despre aceasta în cadrul unei ședințe de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu bașcanul Irina Vlah, care a avut loc la Președinție.

În cadrul întrevederii din 25 noiembrie, oficialii de la Comrat au informat-o pe Maia Sandu despre problemele autonomiei și despre proiectele în curs de desfășurare. La fel, s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor română și găgăuză în regiune, astfel încât la absolvirea școlii tinerii din Găgăuzia să se simtă integrați plenar în societate.

Șefa statului a menționat că Administrația Prezidențială urmărește cu atenție evoluțiile din regiunea găgăuză și că mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală. „Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viață mai bună, așa cum ne dorim o viață mai bună pentru toți cetățenii țării noastre. Scopul nostru este ca fiecare localitate să beneficieze de oportunități de dezvoltare și de creștere economică”, a spus Maia Sandu

Președinta i-a îndemnat pe reprezentanții administrației publice locale din Găgăuzia să susțină reformele pornite în țară, în special în domeniul justiției și al combaterii corupției. De asemenea, șefa statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea și de a nu îngrădi libertățile democratice ale cetățenilor. Pe final, Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: