Principalele priorități pentru anul viitor, discutate de șefa statului cu ambasadorii acreditați în Moldova
Full Article 2 minutes read

Principalele priorități pentru anul viitor, discutate de șefa statului cu ambasadorii acreditați în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 21 decembrie o discuție online cu șefii misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră. Șefa statului le-a vorbit ambasadorilor despre provocările întâmpinate de Republica Moldova în 2022, despre rezultatele obținute și a punctat principalele priorități pentru anul viitor.

Șefa statului a mulțumit țărilor partenere pentru solidaritate și pentru cooperarea pe care am avut-o în acest an dificil.

Președinta Maia Sandu a mulțumit statelor care au venit cu un răspuns rapid la criza energetică majoră prin care trece Republica Moldova, facilitând accesul la resurse energetice sau oferind sprijin financiar pentru compensațiile cetățenilor.

De asemenea, șefa statului a apreciat contribuția țărilor partenere la Platforma de Sprijin pentru Moldova.

Lidera de la Chișinău a mai subliniat că trebuie să fim în continuare solidari, să ajutăm Ucraina și să pledăm pentru restabilirea ordinii internaționale.

Cât privește anul viitor, Președinta Maia Sandu a spus că prioritățile-cheie rămân, pentru noi, integrarea europeană, securitatea energetică și reforma justiției, precum și dezvoltarea economică și atragerea investițiilor.

Discuțiile online cu Ambasadorii acreditați în Republica Moldova, inclusiv cei care au reședința în alte capitale, este o practică lansată de Președinta Maia Sandu acum un an.

Ele permit informarea din prima sursă privind situația la zi din țară, dar și abordarea directă a subiectelor de cooperare bilaterală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: