Șeful adjunct al IGP Marin Maxian și șeful adjunct al INI Oleg Pasat au demisionat
Full Article 2 minutes read

Șeful adjunct al IGP Marin Maxian și șeful adjunct al INI Oleg Pasat au demisionat

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Marin Maxian și șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații (INI) Oleg Pasat, au demisionat. Anunțul a fost făcut în seara de 9 septembrie.

„În contextul noilor politici din domeniul resurselor umane și a managementului instituțional, conducerea Inspectoratului General al Poliției a acceptat astăzi două demisii ale unor angajați cu funcții de conducere. Este vorba despre domnii Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției și Oleg Pasat, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații. Prioritatea de bază a instituției noastre este crearea unei echipe consolidate, care să activeze în beneficiul tuturor cetățenilor pentru a le oferi siguranța pe care și-o doresc”, se arată în declarația IGP.

În ajun, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că aflarea lui Marin Maxian în funcția de șef-adjunct la IGP „este o rușine”: „Este o rușine. Sper că el nu o să continue în această postură. Aflarea lui în instituția respectivă este foarte temporară. Mă adresez instituției, dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem, instituția va căpăta încredere. Oamenii ăștia trebuie să plece din sistem, iar dacă nu o fac singuri trebuie ajutați”.

Înainte de a prelua funcția de șef adjunct al IGP, Marin Maxian a ocupat funcția de șef al INP. A fost, de asemenea, și șef al Direcției generale securitate publică a IGP. Maxian a fost de nenumărate ori criticat pentru activitatea sa polițienească, mai ales pentru intervenția oamenilor legii în timpul mai multor acțiuni de protest și manifestații organizate de PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: