spotmedia.ro

Șeful Pfizer: „Într-un an cred că vom reveni la viaţa normală”

Viața va reveni la normal până la sfârșitul acestui an în țările dezvoltate. Restul lumii va aștepta până la sfârșitul anului 2022, ca să scape de amenințarea noului coronavirus, spune preşedintele Pfizer, Albert Bourla, citat de digi24.ro.

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală”, a declarat Albert Bourla într-un interviu acordat emisiunii „This Week” de la ABC. „Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut.”

El estimează că până la sfârșitul acestui an vor exista suficiente doze de vaccin. Însă variante ale noului coronavirus vor continua să apară. Cel mai probabil scenariu este că va fi nevoie de vaccinarea anuală împotriva COVID-19, spune șeful gigantului farmaceutic.

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu siguranță, trebuie să aşteptăm,” a mai declarat șeful Pfizer.

Predicții similare fac directorul Moderna și șeful echipei de cercetare care a creat vaccinul AstraZeneca.

Oficialii Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) spun că statele membre ale Uniunii Europene pot începe, dacă doresc, administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandarea se referă la vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer/ BioNTech, dar există şi o evaluare accelerată şi pentru vaccinul produs de Moderna.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Le Figaro

Noua Caledonie, teritoriu francez, ar putea deveni stat. Însă nu va obține independență deplină

Susținătorii și opozanții independenței teritoriului francez de peste mări Noua Caledonie, situat pe un arhipelag din Oceanul Pacific, au semnat pe 12 iulie un acord privind crearea unui nou stat. Acordul prevede că Noua Caledonie va obține autonomie, dar nu și independență deplină față de Franța. Înainte ca documentul privind noul stat să intre în vigoare, acesta trebuie să fie aprobat de Parlamentul Franței și prin referendum în Noua Caledonie.

Potrivit ziarului Le Figaro, acordul prevede că Noua Caledonie va rămâne sub controlul Franței, dar va obține statutul de stat, consacrat în Constituția franceză. „Nu există analogii pentru un astfel de aranjament statal în lume”, notează publicația, adăugând că acordul va fi supus unui referendum, care va avea loc în 2026. Ulterior, în Noua Caledonie vor avea loc alegeri.

Acordul prevede că locuitorii Noii Caledonii vor avea dreptul la dublă cetățenie — caledoniană și franceză — însă cetățenia caledoniană va fi inseparabilă de cea franceză. Statul Noua Caledonie va primi competența de a-și construi în mod independent relațiile internaționale, iar Franța se angajează să ofere sprijin pentru dezvoltarea economică a noului stat.

În plus, acordul stabilește un plan de redresare a economiei insulei, care include, printre altele, reluarea și extinderea extracției și prelucrării nichelului — principala resursă naturală a teritoriului.

Conform DW, Franța a instaurat controlul asupra Noii Caledonii în anul 1853, iar în 1946 i-a acordat acestui teritoriu colonial statutul de posesiune franceză de peste mări. Noua Caledonie este al treilea cel mai important producător de nichel din lume, însă industria se află în stare de criză, iar unul din cinci locuitori ai teritoriului trăiește sub pragul sărăciei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: