Semnalările cetățenilor vor ajunge într-un sistem unic al MAI: „Nicio solicitare nu va rămâne fără răspuns”
Full Article 50 second read

Semnalările cetățenilor vor ajunge într-un sistem unic al MAI: „Nicio solicitare nu va rămâne fără răspuns”

Semnalările primite de subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, urgente și non-urgente parvenite prin mai multe canale, vor fi centralizate într-un sistem unic, astfel încât nicio solicitare să nu rămână fără răspuns din partea autorităților. 

Guvernul a aprobat, pe 25 ianuarie, Conceptul tehnic al Sistemului informațional departamental „Evidența semnalărilor și evenimentelor de ordine publică” (SID Semnalări).

Prin implementarea SID Semnalări va fi creat un suport informațional unitar pentru gestionarea acțiunilor la nivelul tuturor structurilor de ordine publică din subordinea Ministerului.

La fel, potrivit MAI, vor fi proiectate și implementate metode avansate de analiză strategică, operațională și tactică a evenimentelor de ordine publică și a fenomenului infracțional.

„Realizarea în timp real a schimbului de informații despre incidentele înregistrate va asigura interoperabilitatea la nivel organizațional între structurile de ordine publică și reacționarea promptă, axată pe prestarea serviciilor calitative populației”, comunică MAI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: