Oameni la strada
Максим Андреев, NewsMaker

Semne rele anul are. FMI avertizează că în 2023 jumătate din UE va intra în recesiune

2023 va fi un an dificil pentru o mare parte din economia globală. Declarația a fost făcută de directoarea generală a Fondului Monetar Internațional (FMI) Kristalina Georgieva. Cea din urmă a menționat că jumătate din Europa va intra în recesiune. 

„Jumătate din Uniunea Europeană va intra în recesiune. China va încetini și mai mult anul acesta”, a spus Georgieva, relatează adevarul.ro.

Mai mult decât atât, răspândirea rapidă a infecţiilor de Covid așteptată în China în lunile următoare ar putea să îi lovească şi mai mult economia şi să afecteze atât creşterea regională, cât şi globală, a comunicat Georgieva.

„Ne așteaptă mai multă incertitudine, mai multe suprapuneri de crize. În loc să plângem pentru timpul pe care l-am avut, trebuie să ne punem centura și să acționăm mai agili”, a subliniat ea.

Directorul FMI a precizat că economiile globale încetinesc – ratele mari ale dobânzilor și aprecierea dolarului sunt devastatoare pentru multe țări, precum Ciad, Etiopia, Zambia, Ghana, Liban și Sri Lanka. Ea a subliniat că este foarte important ca FMI să rezolve problema datoriilor din aceste țări.

Mai mult, directorul general al FMI a vorbit despre invazia Ucrainei de către Rusia și despre necesitatea de a sprijini financiar Kievul.

„Lucrăm pentru a oferi sprijin Ucrainei. Până acum, instituțiile financiare internaționale, am oferit cea mai mare sumă de finanțare pentru Ucraina, 2,7 miliarde de dolari în finanțare de urgență și lucrăm ca 2023 să fie o parte semnificativă a sprijinului pentru Ucraina”, a spus ea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

politiadefrontiera.ro

Acte românești false pentru persoane din R. Moldova, Ucraina și Rusia? Peste 200 de percheziții în România (VIDEO)

În România au fost efectuate peste 200 de percheziții într-un dosar care vizează o rețea ce, cu ajutorul unor funcționari publici, ar fi obținut acte de identitate românești false pentru persoane din Republica Moldova, Ucraina și Rusia.

Poliția de Frontieră Română a anunțat că, pe 1 iulie, au fost efectuate 206 percheziții la sediile unor instituții publice și la locuințele unor persoane fizice. Acțiunile fac parte dintr-o cauză penală în care sunt vizați funcționari publici din județul Botoșani, suspectați de luare de mită și fals informatic. În cauză sunt cercetate și persoane care ar fi oferit mită, acestea fiind suspectate, de asemenea, de fals în înscrisuri oficiale și folosirea documentelor false.

Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, cu ajutorul unor funcționari publici de la serviciul de evidență a populației și o primărie, a obținut documente de identitate românești neconforme cu realitatea. Aceste documente au fost eliberate pentru persoane născute în Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova. Potrivit instituției române, datele nereale se referă la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă, dar și la alte atribute de identificare a persoanei, respectiv nume, prenume, data nașterii, locul nașterii, totul cu scopul obținerii de către beneficiar a unui act de identitate, a cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau a reședinței în România.

„Datele menționate, care în unele cazuri prezintă o identitate diferită de cea reală a beneficiarilor – în condițiile în care marea lor majoritate au depus certificate de cetățenie română anterior falsificate – sunt incluse în Registrul Național de Evidență a Persoanelor. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate pe baza unor certificate care atestau dobândirea cetățeniei române și care anterior au fost falsificate, cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv și chiar fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și implicit fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, a comunicat Poliția de Frontieră Română.

Potrivit instituției române, în anii 2023-2024, pe raza unui serviciu de evidență a populației și-au stabilit domiciliul în mod fictiv 7.000 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state, foste republici sovietice.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: