Semne rele anul are. FMI avertizează că în 2023 jumătate din UE va intra în recesiune
Full Article 2 minutes read

Semne rele anul are. FMI avertizează că în 2023 jumătate din UE va intra în recesiune

2023 va fi un an dificil pentru o mare parte din economia globală. Declarația a fost făcută de directoarea generală a Fondului Monetar Internațional (FMI) Kristalina Georgieva. Cea din urmă a menționat că jumătate din Europa va intra în recesiune. 

„Jumătate din Uniunea Europeană va intra în recesiune. China va încetini și mai mult anul acesta”, a spus Georgieva, relatează adevarul.ro.

Mai mult decât atât, răspândirea rapidă a infecţiilor de Covid așteptată în China în lunile următoare ar putea să îi lovească şi mai mult economia şi să afecteze atât creşterea regională, cât şi globală, a comunicat Georgieva.

„Ne așteaptă mai multă incertitudine, mai multe suprapuneri de crize. În loc să plângem pentru timpul pe care l-am avut, trebuie să ne punem centura și să acționăm mai agili”, a subliniat ea.

Directorul FMI a precizat că economiile globale încetinesc – ratele mari ale dobânzilor și aprecierea dolarului sunt devastatoare pentru multe țări, precum Ciad, Etiopia, Zambia, Ghana, Liban și Sri Lanka. Ea a subliniat că este foarte important ca FMI să rezolve problema datoriilor din aceste țări.

Mai mult, directorul general al FMI a vorbit despre invazia Ucrainei de către Rusia și despre necesitatea de a sprijini financiar Kievul.

„Lucrăm pentru a oferi sprijin Ucrainei. Până acum, instituțiile financiare internaționale, am oferit cea mai mare sumă de finanțare pentru Ucraina, 2,7 miliarde de dolari în finanțare de urgență și lucrăm ca 2023 să fie o parte semnificativă a sprijinului pentru Ucraina”, a spus ea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: