Serebrian a convenit cu șefa misiunii OSCE în Moldova „consolidarea încrederii pe ambele maluri ale Nistrului”
Full Article 2 minutes read

Serebrian a convenit cu șefa misiunii OSCE în Moldova „consolidarea încrederii pe ambele maluri ale Nistrului”

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut, pe 13 martie, o întrevedere cu șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova, doamna Kelly Keiderling.

În cadrul întrevederii a fost discutată dinamica curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul politicilor de reintegrare a țării.

A fost evidențiată și de această data complexitatea situației actuale de securitate internă și regională, fiind reiterată necesitatea menținerii stabilității, inclusiv în perimetrul Zonei de Securitate și în raioanele de est ale țării.

Interlocutorii au discutat și alte aspecte legate de dosarul transnistrean, problemele actuale de pe agenda negocierilor, cu precădere modul de soluționare a acestora.

Oficialii au convenit asupra necesității menținerii în continuare a unui dialog îndreptat spre crearea atmosferei de normalitate, previzibilitate și de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului.

Amintim că, îndată după difuzarea filmului documentar despre presupusul atentat terorist din Transnistria, postul de televiziune transnistrean a publicat adresarea liderului nerecunoscut al regiunii Vadim Kranoselski. Pe fundalul „drapelului” transnistrean și cel al Rusiei, acesta a făcut un rezumat al filmului. Ulterior, Krasnoselski a făcut apel la calm și a îndemnat localnicii să nu trateze cu ură refugiații ucraineni. De asemenea, acesta a anunțat că va fi depusă o declarație către Consiliul de Securitate al ONU, OSCE și partenerilor din formatul „5+2”. Krasnoselski nu a menționat în discurs nimic despre „partenerii din Rusia” ai regiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: