Sergiu Sîrbu a fost învinuit oficial că a încercat să mituiască cu până la €200 mii un fost coleg din Parlament
Full Article 1 minutes read

Sergiu Sîrbu a fost învinuit oficial că a încercat să mituiască cu până la €200 mii un fost coleg din Parlament

Procuratura Anticorupție informează că, pe 16 decembrie 2021, i-a înaintat învinuirea unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 din Codul penal), faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat.

Astfel, ex-deputatul este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

Potrivit surselor NM, este vorba despre Sergiu Sîrbu, în prezent vicepreședinte al Partidului „ȘOR”. Amintim că fostul deputat este vizat și într-un act de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în legătură cu suma nejustificată de 1,9 milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: