chisinau.md

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Pe 30 octombrie în capitală va fi dat startul sezonului termic 2020-2021 pentru toți consumatorii. Pentru a beneficia de serviciile de livrare a agentului termic, gestionarul fondului locativ trebuie să facă o solicitare către furnizor, care asigură conectarea blocurilor de locuințe la rețeaua centralizată, în termen de cca 4 ore.

O dispoziție în acest sens a fost semnată pe 29 octombrie de viceprimarul Ilie Ceban, în condițiile când, pe parcursul a 3 zile consecutiv, în intervalul orelor: 18:00 – 06:00, valorile de temperatură înregistrate se mențin la limita de până la +10˚C.

Potrivit primăriei, până în prezent au fost deja conectate la rețeaua termică centralizată 130 de grădinițe din totalul de 134; 36 de școli și licee, din totalul de 135, precum și 30 de instituții medicale din cele 62.

De asemenea, este livrat agent termic centralizat în 189 de blocuri de locuinţe din Chișinău, din totalul de 2730, la solicitarea gestionarilor fondului locativ.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IGSU

FOTO Incendiu puternic în raionul Căușeni: trei case părăsite distruse, 25 de hectare de vegetație mistuite

Un incendiu puternic a cuprins 25 de hectare de vegetație uscată în raionul Căușeni, amenințând mai multe locuințe și o pădure. Pompierii au intervenit timp de 11 ore pentru a stinge focul. Trei case părăsite și aproximativ 300 de grămezi de paie au fost distruse.

Incendiul a izbucnit în localitatea Ciuflești din raionul Căușeni. A fost raportat la Serviciul 112 la ora 13:56, în după-amiaza zilei de 27 iulie.

„Din cauza condițiilor meteorologice, incendiul se răspândea spre pădure și mai multe case din apropiere. Pentru stingerea focului, au fost ridicate pe alertă forțele și mijloacele de intervenție ale IGSU (nota red. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență), conform nivelului sporit de intervenție. Pentru gestionarea intervenției, la fața locului a fost creat statul major. În total, pentru lupta cu focul au fost implicate 11 autospeciale de intervenție din cadrul IGSU, cu 37 de pompieri, precum și 15 unități de tehnică specializată, cu 25 de angajați din cadrul autorităților publice locale”, au comunicat reprezentanții IGSU.

Incendiul a fost localizat la ora 17:30. Pe 28 iulie, în jurul orei 10:30, reprezentanții IGSU au anunțat că incendiul a fost lichidat. Potrivit instituției, în urma intervenției au fost salvate mai multe construcții auxiliare ale caselor de locuit aflate în zona de risc.

„Focul a distrus circa 25 de hectare de teren, 3 locuințe părăsite și 300 de tiucuri din paie. Victime nu au fost raportate. Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite ulterior”, au precizat reprezentanții IGSU.

IGSU
IGSU
IGSU
IGSU
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: