„Și-a tras partid și zice că promovează pacea”. Reacția unor deputați după ce Tudor Tutunaru fost stropit cu verde de briliant
Full Article 3 minutes read

„Și-a tras partid și zice că promovează pacea”. Reacția unor deputați după ce Tudor Tutunaru fost stropit cu verde de briliant

Mai mulți deputați ai Partidului Demnitate și Adevăr au venit cu reacții după ce vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de către un membru al Partidului „Acasă Construim Europa”, formațiune condusă de Gheorghe Cavcaliuc.

„Un vicepreședinte al raionului Sângerei este acum în spital cu arsuri la ochi, atacat de niște boievici în uniformă, care am impresia, au rămas ca moștenire de la Plahotniuc la un depozit”, a scris deputatul Alexandru Slusari.

Deputatul Liviu Vovc a spus că ceea ce s-a întâmplat „este inadmisibil”.

„Condamnăm atacul asupra colegului nostru, domnul Tudor Tutunaru, președintele Comisiei Excepționale în Sănătate Publică din raionul Sângerei. Cel care până mai ieri îl slujea pe Plahotniuc, acum și-a tras partid și zice că promovează pacea”, a scris Vovc.

„Pentru ce am luptat toți acești ani? Ca să revină penalii? Uitați-vă ce fac din oameni”, a afirmat deputata Inga Grigoriu. „Aflăm că este o decizie asumată de către un șef al unui partid politic de a pune în pericol viața unui om”, a mai spus Grigoriu.

La acest subiect a venit cu o reacție și activistul civic Pavel Grigorciuc.

„Chiar dacă Cavcaliuc a vrut să arate că este un luptător pentru justiție, până la urmă, oamenii oricum continuă să scrie recenzii negative despre el și partidul său”, a spus Grigorciuc.

De asemenea, și fostul reprezentant permanent al Moldovei la ONU și în Consiliul Europei, Alexei Tulbure, a postat un mesaj la acest subiect.

„Urmând logica lor, ce ar trebui de turnat în capul lui Cavcaliuc pentru persecuția opoziției pe timpul lui Plahotniuc, pentru fabricarea dosarelor penale, pentru îmbogățirea ilicită și alte realizări de acest fel?”, a afirmat Tulbure.

În cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție față de cele întâmplate.

„Noi am decis ca un apel și un protest din numele poporului și al medicilor în privința acestor funcționari care își permit să se vaccineze înainte. Domnul Tutunaru, ca vicepreședinte al raionului Sângerei, care este din partea PPDA, a făcut și el acest abuz în serviciu, s-a vaccinat pe ascuns, făcând uz de funcția pe care o are în detrimentul medicilor. De aceea, colegii mei din PACE l-au vopsit cu verde de briliant”, a spus Cavcaliuc.

Menționăm că oamenii legii au inițiat un dosar penal după ce vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de către un membru al Partidului „Acasă Construim Europa”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: