Și Ucraina economisește energia electrică. Regiunile în care va fi restricționat consumul
Full Article 2 minutes read

Și Ucraina economisește energia electrică. Regiunile în care va fi restricționat consumul

Operatorul ucrainean de energie electrică Ukrenergo introduce limitarea consumului de energie electrică în regiunile Harkov, Poltava și Sumî. Potrivit presei ucrainene, cel mai mare volum de restricții va fi folosit în regiunile Kiev, Cernigov, Cherkasi și Zhitomir. În context, autoritățile ucrainene fac apel repetat la cetățeni să economisească energia electrică, scrie Ukrainskaia Pravda.

Potrivit Ukrenergo, acest lucru va ajuta la reducerea sarcinii rețelei electrice și va oferi inginerilor energiei timp să repare echipamentele deteriorate de atacurile rusești.

Amintim că după ce Rusia a lansat un atac masiv asupra infrastructurii energetice a Ucrainei săptămâna trecută, întreruperile de curent au început în mai multe orașe. Ucrainenii sunt îndemnați să nu folosească aparate cu energie puternică în orele de vârf pentru a evita întreruperile ulterioare.

Duminică, în regiunile Kiev, Cernigov, Cherkasi și Zhitomir au fost utilizate întreruperi de curent.

Ukrenergo le-a mulțumit ucrainenilor pentru economisirea energiei electrice, dar situația din sistemul energetic nu este încă pe deplin stabilizată, așa că restricțiile de aprovizionare vor fi aplicate de ceva timp.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că din 10 octombrie, 30% din centralele electrice au fost distruse ca urmare a loviturilor rusești.

De menționat că atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina au destabilizat, inclusiv, piața energiei electrice din Republica Moldova, care își suplinea necesarul de 70 la sută din consum de pe piața Ucrainei. Autoritățile de la Chișinău fac apel repetat la moldoveni să economisească energia electrică, pentru a evita deconectările. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat deja că țara noastră se va orienta spre piețele europene, inclusiv România, pentru a-și suplini necesarul de energie electrică. Deocamdată, însă, situația rămâne incertă. Într-un mesaj publicat în seara zilei de 23 octombrie, Spînu a declarat că pentru azi, 24 octombrie, nu sunt planificate deconectări ale energiei electrice. Ministrul a dat asigurări că autoritățile vor identifica în zilele următoare și semna contracte de livrare a energiei electrice cu alți furnizori, fără a face precizări în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: