SIS dezminte informațiile privind presupusa filare a fostului premier Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

SIS dezminte informațiile privind presupusa filare a fostului premier Maia Sandu

Serviciul de Informaţii şi Securitate respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea instituţiei în presupusele măsuri speciale de investigaţie efectuate în privinţa ex-premierului Maia Sandu. Un comunicat în acest sens a fost publicat astăzi, 24 decembrie, de reprezentanții instituției. 

„Totodată, facem un apel către mass-media de a evita insinuările şi interpretările privind realizarea de către instituţie a unor activităţi ilegale. Reiterăm că, SIS în activitatea sa acționează în strictă conformitate cu prevederile legale, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanei”, se mai arată în comunicat.

Precizăm că ieri, 23 decembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele Igor Dodon a declarat că a primit informații operative de la SIS privind o presupusă întrevedere pe care ar fi a avut-o, vara trecută, liderul PAS Maia Sandu cu Nathaniel Rothschild, înainte de a prelua 95% din compania Avia Invest, care gestionează aeroportul. La întrunire ar fi participat și fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan.

„Astăzi (23 decembrie, NM) am primit informații detaliate de la SIS despre locul în care s-au întâlnit, despre ce au vorbit, etc. Este foarte interesant ce activități au avut și unde s-au întâlnit”, a declarat Igor Dodon.

Cei doi reprezentanți ai guvernului i-ar fi dat garanții omului de afaceri britanic că aeroportul va fi administrat în continuare de compania sa, a mai spus șeful statului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: