„Situație epidemiologică fără precedent”. Avertizarea Primăriei, despre infecțiile respiratorii din Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Situație epidemiologică fără precedent”. Avertizarea Primăriei, despre infecțiile respiratorii din Chișinău

Autoritățile din Chișinău declară că se înregistrează o situație epidemiologică fără precedent în capitală. Responsabilii de la sănătate menționează că infecțiile grave ale căilor respiratorii continuă să fie în creștere. La Spitalul Clinic Municipal de Copii Nr. 1 pe 100 de paturi sunt internați 130 de copii. Totodată în capitală sunt și un număr mare de copii din regiunile țării. 

La ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău din 26 decembrie, șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă a anunțat că se înregistrează „în continuare presiune mare pe infecțiile respiratorii atât la copii, cât și la adulți”.

„Au fost raportate săptămâna trecută 7 261 cazuri de infecții grave ale căilor respiratorii, cu 2040 cazuri mai multe decât săptămâna trecută și cu 5 040 cazuri mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut. Spre exemplu, la Spitalul de Copii nr.1 avem 130 de copii internați pe 100 de paturi existente. Aceștia au până la doi ani și sunt cu infecții respiratorii și pneumonii”, a comunicat Gîlcă.

El a mai spus că la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, pe o sută de paturi existente sunt internați 129 de pacienți.

„La spitalul de copii Valentin Ignatenco sunt 130 de copii internați cu complicații ale infecțiilor respiratorii. Este o perioadă foarte complicată, este o situație epidemiologică fără precedent”, a precizat șeful Direcției.

„În spitalele municipale avem și un număr mare de copii din republică, cu aceleași infecții. Cred că aici era binevenită o ședință comună cu Ministerul Sănătății pentru coordonarea unor activități, dar nu s-a întâmplat”, a adăugat Gîlcă.

Tot săptămâna trecută, potrivit șefului Direcției, au fost înregistrate 105 cazuri de gripă, dintre care 79 cazuri la copii de până la 17 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: