Socialiștii preiau retorica lui Ceban și cheamă opoziția să se unească contra PAS: „Se pregătește fraudarea alegerilor”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii preiau retorica lui Ceban și cheamă opoziția să se unească contra PAS: „Se pregătește fraudarea alegerilor”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) acuză partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) și pe președinta Maia Sandu că ar pregăti fraudarea scrutinului electoral din 5 noiembrie. Formațiunea politică, cea mai mare din opoziție, cheamă în acest context toate forțele politice din țară să se unească împotriva PAS la alegerile locale din această toamnă. Contactată pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a calificat acuzațiile socialiștilor drept un fals. 

PSRM susține că PAS ar fi pornit un „mecanism de presiune” asupra conducătorilor autorităților locale, primarilor, președinților de raioane și chiar asupra Comisiei Electorale Centrale, pentru a obține rezultatul electoral scontat la alegerile din 5 noiembrie. Socialiștii fac așa dar apel la „toate forțele obștești” să-și unească eforturile, pentru a apăra votul cetățenilor.

„Este necesar să efectuăm monitorizarea comună a procesului electoral, să prevenim orice încercări de presiune sau mită a alegătorilor. Considerăm necesar în turul doi al alegerilor să ne unim eforturile împotriva candidaților PAS, indiferent de cine va fi contracandidatul. Avem convingerea că escrocilor din PAS nu le va reuși nimic. Democrația și voința poporului vor învinge”, se arată în comunicatul emis de PSRM.

Contactată pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a calificat acuzațiile drept un „fals, în stilul PSRM”.

„Aceste alegeri trebuie sa fie organizate după toate normele legale. Încălcările și fraudele electorale nu vor mai fi tolerate, așa cum se întâmpla pe timpul guvernărilor precedente, inclusiv a lui Dodon”, a declarat Adriana Vlas pentru NM.

De menționat că, anterior, primarul de Chișinău, Ion Ceban, a acuzat CEC că ar pregăti fraudarea alegerilor, la comanda PAS. PAS a declarat că nu va comenta acuzațiile, în timp ce CEC a calificat declarațiile drept un fals.

Amintim că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe data de 5 noiembrie, curent. Pe 7 august, CEC a dat start perioadei electorale, care va dura până în ziua în care rezultatele alegerilor vor fi confirmate de către organele competente, dar nu mai mult de 120 de zile. Campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: