Socialiștii, reacție la ultimele plecări din partid: „Condamnăm actele de trădare din partea lui Nesterovschi și Lozovan”
Full Article 3 minutes read

Socialiștii, reacție la ultimele plecări din partid: „Condamnăm actele de trădare din partea lui Nesterovschi și Lozovan”

Socialiștii reacționează la plecarea aleșilor locali de la Ocnița din partid. În ajun, deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au publicat declarațiile semnate de mai mulți reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din raionul Ocnița. Aceștia anunțau că susțin noul proiect al lui Nesterovschi și Lozovan, totodată se alătură „Mișcării pentru Popor”. Pe 4 aprilie, socialiștii menționează că „echipa PSRM rămâne consolidată și condamnă actele de trădare din partea lui Nesterovschi și Lozovan”. Ei mai precizează că poziția partidului este susținută și de socialiștii din Ocnița și Bălți. 

„Echipa PSRM rămâne consolidată și condamnă actele de trădare și manipulare din partea lui Nesterovschi și Lozovan”, se arată într-o declarație a socialiștilor.

Totodată, ei spun că Organizația Teritorială PSRM din Ocnița „cere Irinei Lozovan să depună mandatul de deputat și să nu manipuleze opinia publică”.

„Membrii Organizației Teritoriale a PSRM din Ocnița împreună cu consilierii raionului Ocnița au semnat o declarație prin care au condamnat afirmațiile false ale fostului președinte OT Ocnița, Irina Lozovan, privind părăsirea Partidului Socialiștilor de către membrii organizației, precum și exercitarea unei presiuni din partea acesteia asupra membrilor partidului și primarilor localităților în vederea retragerii din partid”, se arată în reacția socialiștilor.

„Și socialiștii de la Bălți resping manipulările traseiștilor politici”, menționează PSRM.

***

Parlamentarul Alexandr Nesterovschi a anunțat recent că părăsește Partidul Socialiștilor. Acesta a precizat că va rămâne deputat independent și se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor. Ulterior, și deputata Irina Lozovan și-a anunțat ieșirea din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și plecarea din PSRM. Ea a precizat că va rămâne deputat independent și, la fel, se va alătura „Mișcării pentru Popor”.

Pe 30 martie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a cerut celor doi deputați să-și depună mandatele. Socialiștii au venit cu mai multe pancarte la ședința Parlamentului. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate i-au îndemnat pe socialiști să meargă la procuratură și să nu se limiteze la pancarte în plenul Parlamentului. „Oamenii au luat bani grei ca să facă acest pas”, a spus cei de la PAS.

Pe 31 martie, Nesterovschi și Lozovan au declarat că vor lansa un partid care va uni „forțele de stânga”. Cei doi deputați au invitat doritorii să se alăture partidului.

Pe 3 aprilie, Lozovan și Nesterovschi au publicat declarațiile semnate de mai mulți reprezentanți ai PSRM. Cei din urmă, primari și lideri ai organizațiilor teritoriale, au declarat că susțin noul proiect al Irinei Lozovan și Alexandr Nesterovschi, totodată se alătură „Mișcării pentru Popor” din care fac parte mai mulți activiști și politicieni, inclusiv Partidul „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: