(VIDEO) „Trădători”. Socialiștii, cu pancarte și monede la ședința parlamentului, insistă ca foștii lor colegi care au părăsit partidul să își depună mandatele
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) „Trădători”. Socialiștii, cu pancarte și monede la ședința parlamentului, insistă ca foștii lor colegi care au părăsit partidul să își depună mandatele

Socialiștii le cer foștilor lor colegi, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, să-și depună mandatele de deputat. Pe 30 martie, la ședința Parlamentului, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a venit cu mai multe pancarte în acest sens. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) i-au îndemnat pe colegii din Parlament să meargă la procuratură și să nu se limiteze la pancarte în plenul Parlamentului. „Oamenii au luat bani grei ca să facă acest pas”, a spus cei de la PAS. 

Socialistul Vlad Batrîncea a cerut susținerea parlamentarilor la proiectul de modificare a Constituției în vederea interzicerii traseismului politic.

„După procedură acest proiect urmează să fie semnat de 34 de deputați și transmis Curții Constituționale. La momentul de față sunt peste 20 de semnături. Rugăm toți colegii indiferent de fracțiune politică, de viziuni și doctrine, să subsemnăm acest proiect și o dată și o dată să punem punct în această istorie lungă a turismului politic și a trădărilor politice. Acei deputați care doresc să inițieze proiecte politice, să-și depună mandatul de deputat, să meargă la cetățeni și să-și construiască de la zero propria carieră”, a declarat Batrîncea, la Parlamentul.

De menționat că la ședința Parlamentului, în locurile unde stau Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan socialiștii au plasat mai multe pancarte cu mențiunea: „Nesterovschi și Lozovan – trădători, predați-vă mandatele”.

Deputatul PAS Dan Perciun i-a cerut lui Batrîncea să meargă la procuratură cu informațiile pe care le deține cu privire la traseismul politic.

„Eu m-aș aștepta la colegii din PSRM să depună plângeri la procuratură pentru că e clar că aceste mișcări nu au avut loc din dorința de a iniția de sine stătător un anumit partid politic, dar au fost cumpărați colegii dumneavoastră. În târg se vorbește și despre sumele care au fost și despre procedurile prin care aceasta s-a întâmplat de către cei de la ȘOR cu care ați fost în coaliție. Vă aduc aminte, ați guvernat țara o perioadă împreună și acum pur și simplu vă canibalizează, iar unii colegi au considerat că pe final de viață politică mai fac o jumătate de milion, un milion”, a comunicat Perciun.

„Nu cred că trebuie să vă limitați la pancarte în plenul Parlamentului. Oamenii au luat bani grei ca să facă acest pas”, a adăugat deputatul de la PAS.

La rândul său, președintele Parlamentului Igor Grosu a menționat că PAS se va uita „foarte atent” la proiectul PSRM. „O să vedem ce spune și Curtea Constituțională”, a adăugat Grosu.

De menționat că la ședința Parlamentului din 30 martie, ex-deputatul PSRM Gaik Vartanean s-a ales cu un pumn de monede din partea lui Vladimir Odnostalco. În decembrie 2022, Vartanean a părăsit PSRM, iar ulterior s-a alăturat MAN-ului primarului capitalei Ion Ceban.

Amintim că parlamentarul Alexandr Nesterovschii a anunțat recent că părăsește Partidul Socialiștilor. Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschii a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor. Ulterior, deputata Irina Lozovan și-a anunțat ieșirea din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și plecarea din PSRM. Ea va rămâne deputat independent, dar se va alătura „Mișcării pentru Popor”. Anterior, și deputatul Gaik Vartanean a anunțat că părăsește formațiunea socialistă și se alătura Mișcării Alternative Naționale (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: