Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au părăsit PSRM, lansează partid: „Am luat o decizie foarte grea”
Full Article 2 minutes read

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au părăsit PSRM, lansează partid: „Am luat o decizie foarte grea”

Parlamentarul Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au anunțat recent că părăsesc Partidul Socialiștilor, au declarat că vor lansa un partid care va uni „forțele de stânga”. Cei doi deputați au invitat doritorii să se alăture partidului. 

„Noi am luat o decizie foarte grea, să fim deputați independenți. (…) Acum noi avem o idee de a crea o nouă formațiune politică, care va uni forțele de opoziție, împotriva autorităților. Este un partid de stânga. Invităm să se alăture toți cei care nu sunt de acord cu situația din țară”, a comunicat Lozovan, în cadrul unei conferințe de presă.

Alexandr Nesterovschi a spus că invită în partid inclusiv reprezentanții Partidului Socialiștilor.

„Avem sarcina de a aduna oameni care sunt gata să lucreze împotriva PAS, care este cel mai mare pericol pentru țara noastră, și să ne reprezinte principiile”, a comunicat Nesterovschi. „Noi trebuie să luptăm alături de oameni”, a adăugat deputatul.

Lozovan a menționat că „actuala guvernare a adus oamenii la sărăcie”. „PAS ia decizii neconstituționale, care apropie Moldova de prăpastie. (…) Trebuie de ajuns la alegeri parlamentare anticipate și prezidențiale. Numai asta va da o șansă de salvare și aceasta trebuie făcută împreună”, a comunicat deputata.

Amintim că parlamentarul Alexandr Nesterovschi a anunțat recent că părăsește Partidul Socialiștilor. Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschi a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor.

Ulterior, deputata Irina Lozovan și-a anunțat ieșirea din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și plecarea din PSRM. Ea a precizat că va rămâne deputat independent, dar se va alătura „Mișcării pentru Popor”.

Pe 30 martie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a cerut celor doi deputați să-și depună mandatele. Socialiștii au venit cu mai multe pancarte la ședința Parlamentului. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate i-au îndemnat pe socialiști să meargă la procuratură și să nu se limiteze la pancarte în plenul Parlamentului. „Oamenii au luat bani grei ca să facă acest pas”, a spus cei de la PAS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: