Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o minoră la Ciocana își recunoaște vina. Mama copilei: „Nu cred că a fost din greșeală”
Full Article 3 minutes read

Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o minoră la Ciocana își recunoaște vina. Mama copilei: „Nu cred că a fost din greșeală”

Șoferița de troleibuz care a accidentat mortal, în luna martie, o fetiță de 12 ani, şi-a recunoscut vinovăția. În cadrul primei ședințe de judecată, magistrații de la Judecătoria Chişinău, cu sediul la Buiucani, au admis cererea avocatului inculpatei de a examina cauza penală în procedură simplificată. Acest lucru va permite ca pedeapsa maximă să fie redusă cu o treime, iar procurorul va putea cere până la patru ani şi opt luni de pușcărie, scrie TVR Moldova.

La ședința de astăzi au participat șoferița de troleibuz şi părinții minorei accidentate mortal. Deși în sală au fost prezenți şi jurnaliștii, aceștia nu au avut dreptul să filmeze. În fața instanței, inculpata a declarat, în premieră, că regretă fapta comisă şi spune că nu a observat copila pe trecerea de pietoni.

„Vă recunoașteți vina? Cum pledați dumneavoastră? – Încă nu s-au finisat audierile, de aceea nu facem comentarii”

Părinții fetei accidentate mortal spun că își doresc să se facă dreptate în acest caz.

„Astăzi am văzut-o pentru prima dată. În general, ea nu a discutat cu mine. Eu tare sper că ea va fi pedepsită conform legii. Eu consider că ea nu a comis asta din greșeală, dar conștient”, spune Olga Culai, mama victimei.

Procurorul de caz susține că instanța a acumulat suficiente probe care demonstrează vinovăția șoferiței.

„Audierea inculpatei a avut loc, dar nu s-a finisat. Ea a povestit în formă liberă ce a avut de povestit. A declarat că se căiește sincer. Este evident. Au fost adresate întrebări din partea domnului apărător, din partea acuzatorului de stat. Mai urmează întrebări din partea succesorului şi avocatul acestuia”, a declarat Olesea Botezatu, procuror de caz.

În 24 martie, o fetiță de 12 ani, care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni, a fost lovită mortal de șoferița unui troleibuz. Tragedia a avut loc în sectorul Ciocana al Chișinăului. Bănuita a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, după care a fost transferată în arest la domiciliu. Femeia este cercetată penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației, soldat cu decesul unui minor. Potrivit Codului Penal, infracțiunea se pedepsește cu închisoare de până la șapte ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: