Șoferul care ar fi provocat accidentul de lângă Jumbo, soldat cu decesul Doiniței Prodan, și-a recunoscut vina: va ajunge în fața judecătorilor
Full Article 4 minutes read

Șoferul care ar fi provocat accidentul de lângă Jumbo, soldat cu decesul Doiniței Prodan, și-a recunoscut vina: va ajunge în fața judecătorilor

Procurorii au anunțat pe 19 octombrie că a fost finalizată urmărirea penală în cazul accidentului rutier din 24 iulie 2023 de pe bulevardul Decebal al capitalei, iar cauza penală de învinuire a unui bărbat a fost remisă în instanța de judecată. Este vorba despre accidentul în care Doinița Prodan, una dintre victimele accidentului de lângă Jumbo, a murit. Șoferul automobilului – învinuit că a încălcat regulile de securitate a circulaţiei, care au cauzat vătămări corporale grave și decesul unei persoane – și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate. Procurorii susțin că acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 9 ani de închisoare. 

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui bărbat.

Bărbatul este învinuit, a explicat Procuratura Generală, de comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă vătămări corporale grave și decesul unei persoane, precum și infracțiunea de părăsire a locului accidentului rutier.

Învinuitul, la 24 iulie 2023, aproximativ la ora 22, deplasându-se cu mijlocul de transport în mun. Chișinău, pe bd. Decebal, din direcția bd. Iuri Gagarin, având în calitate de pasageri 3 persoane, nu a luat în consideraţie starea lucrurilor în traficul rutier ce reflectă gradul de protecţie a participanţilor la el împotriva accidentelor şi consecinţei acestora, n-a ţinut seama permanent de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, prin ce a ignorat prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere, iar ca urmare, a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt autovehicul”, au comunicat procurorii.

De la tamponare, automobilul învinuitului a fost proiectat pe banda opusă de deplasare, unde s-a ciocnit cu un al doilea autovehicul de model „Volkswagen Polo”, la volanul căruia era o femeie, având trei pasageri, după care a fost proiectat și a tamponat al treilea autovehicul de model „Skoda Octavia”, condus de un bărbat.

În rezultatul acestui eveniment rutier, mijloacele de transport prenotate au fost deteriorate tehnic, iar conducătorul auto al autovehiculului de model „Volkswagen Polo” a decedat. Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală unul din pasagerii automobilului condus de șoferița decedată, a suferit vătămări corporale grave, altul – vătămări corporale medii, iar al treilea – vătămări corporale ușoare”, au menționat procurorii.

Imediat după producerea accidentului rutier, învinuitul a ieșit din automobil și a părăsit locul accidentului rutier, plecând într-o direcție necunoscută. La 3 august, acesta a fost reținut.

Învinuitul și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 9 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport”, au precizat reprezentanții Procuraturii Generale.

***

Urmare a accidentului în lanț, produs în seara de 24 iulie, cinci persoane au fost transportate la spital. Șoferul automobilului – care fugise de la fața locului, ulterior fiind identificat – are 31 de ani și este originar din raionul Briceni. Procurorul care instrumentează cazul Radu Talpă susținea că bărbatul nu are permis de conducere.

Doinița Prodan a fost una dintre victimele accidentului rutier de lângă centrul comercial Jumbo. Aceasta se afla în stare critică în secția de reanimare. Trebuia să fie operată și să treacă un curs de reabilitare în Germania. Potrivit informațiilor, airbag-ul din mașina în care se afla în momentul impactului nu s-a activat, ceea ce a dus la faptul că cutia toracică i-a fost grav afectată, iar organele i-au fost străpunse de coastele rupte. Atunci, internauții de pe rețelele de socializare s-au mobilizat pentru a colecta bani pentru intervenția chirurgicală și tratamentul femeii.

Pe 6 august, soțul femeii a anunțat că Doinița Prodan a murit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: