Solicitarea Moscovei? Lui Morgenshtern și Maxim Galkin li s-a interzis intrarea în Indonezia și Emiratele Arabe Unite
Full Article 2 minutes read

Solicitarea Moscovei? Lui Morgenshtern și Maxim Galkin li s-a interzis intrarea în Indonezia și Emiratele Arabe Unite

Rapper-ul rus Morgenshtern susține că Emiratele Arabe Unite, unde locuiește în ultima vreme, i-a interzisă intrarea în țară, relatează Radio Svoboda. Anunțul vine în contextul în care alți artiști declarați „agenți străni” în Federația Rusă sau care s-au pronunțat împotriva invaziei ruse asupra Ucrainei au semnalat probleme privind intrarea sau desfășurarea concertelor în mai multe țări precum Indonezia și Thailanda.

Morgenshtern a declarat că a fost informat despre interdicția de intrare pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite în urmă cu aproximativ o lună, la aeroport, când se pregătea să se întoarcă în Dubai din Thailanda. Anterior, artistul a afirmat că au început să i se anuleze concerte în Emiratele Arabe Unite. Acesta locuia în țară în calitate de turist, fără a obține un permis de ședere.

Rapperul a sugerat că interdicția de călătorie ar putea avea legătură cu interviul pe care i l-a acordat jurnalistei Xenia Sobchak.

În mai 2022, Ministerul rus al Justiției l-a inclus pe Morgenshtern în lista „agenților străini”. După declanșarea agresiunii militare din Ucraina, rapper-ul s-a pronunțat împotriva războiului. Într-un interviu recent pentru Xenia Sobchak, acesta a spus că nu vrea să facă „declarații politice”.

Cu o zi mai devreme, pe 26 ianuarie, polițiștii de frontieră de la aeroportul Denpasar de pe insula Bali l-au împiedicat pe comediantul rus Maxim Galkin, de asemenea inclus în lista „agenților străini” și care nu susține războiului, să intre în Indonezia. Acesta a fost reținut la aeroport, deși avea viză de călătorie. Galkin a scris pe pagina sa de Instagram că nu a fost lăsat să intre în Indonezia la cererea autorităților ruse.

Motivul a fost numit aproape imediat și repetat de câteva ori de diferiți polițiști de frontieră – o scrisoare din partea Guvernului rus care le cerea să nu mă lase să intru în Bali. Scrisoarea mi-a fost arătată, dar, bineînțeles, mi s-a refuzat politicos primirea unei copii a acesteia”, a menționat Galkin.

Maxim Galkin urma să susțină un concert în Bali pe 27 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: