Sondaj: Cine stă în spatele Maiei Sandu și a lui Igor Dodon și de către cine este condusă Moldova?
Full Article 2 minutes read

Sondaj: Cine stă în spatele Maiei Sandu și a lui Igor Dodon și de către cine este condusă Moldova?

Peste 65% dintre moldoveni consideră că liderul PSRM Igor Dodon este condus de Rusia, iar aproape 44% dintre cetățenii țării consideră că președinta Maia Sandu este condusă din exterior de „europeni și americani”. Cel puțin asta arată datele unui sondaj prezentat pe 9 iunie de Comunitatea WatchDog.MD și Institutul de Politici Publice.

În cadrul sondajului efectuat în perioda 2-8 iunie, repondenții au fost îndemnați să se expună cât de adevărate sunt anumite afirmații, vehiculate de-a lungul timpului.

Astfel, 65,3% dintre repondenți consideră că Igor Dodon este condus de Rusia. În același timp, 22,2% au afirmat că nu cred acest lucru. Iar potrivit celor 61,1% dintre participanți, campania electorală a lui Dodon, la funcția de președinte, a fost susținută și finanțată de Rusia. Doar circa 15% au negat afirmația.

Pe de altă parte, datele mai arată că 43,6% dintre participanții la sondaj consideră că președinta țării Maia Sandu este condusă din exterior, de către europeni și americani. 39,4% consideră că afirmația nu este adevărată. De asemenea, 31% dintre participanții la sondaj au răspuns că Soros a oferit banii pentru campania electorală a Maiei Sandu la funcția de președinte. Numărul celor care nu cred acest lucru este de 32,3%.

Că Republica Moldova este condusă de UE cred 42,5%. Numărul celor care nu cred acest lucru este ușor mai mare – de 43,1%.

Sondaj: Cine stă în spatele Maiei Sandu și a lui Igor Dodon și de către cine este condusă Moldova?

AfterPoll 2021

Sondajul a fost realizat, la telefon, pe un eșantion de 1054 de persoane adulte din Republica Moldova, cu excepția locuitorilor din stânga Nistrului. Marja de eroare este de +-2,9%

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: