Sondaj: PAS ar acumula cu 16% mai puține voturi, dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri parlamentare
Full Article 2 minutes read

Sondaj: PAS ar acumula cu 16% mai puține voturi, dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri parlamentare

Din totalul celor deciși, pentru PAS și-ar dat votul 36,5%, PSRM – 28,9%, Partidul „ȘOR” – 13,3%, PCRM- 6,8%, Partidul Nostru – 3,3%, Partidul Platforma DA – 3,3%, Partidul Democrat din Moldova – 2,2%, MAN – 2,2%, Partidul Schimbării – 1,3%, PUN – 0,4%.

Pentru alt partid ar vota 1,7% din respondenți.

Sondaj: PAS ar acumula cu 16% mai puține voturi, dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri parlamentare

Cercetarea este realizată de CBS Research, la comanda Institutului pentru Dezvoltare şi Inițiative Sociale IDIS „Viitorul” din Republica Moldova şi a Institutului de Științe Politice şi Relații Internaționale din România.

Datele au fost culese în perioada 30 octombrie – 20 noiembrie 2022. Sondajul a fost realizat în Republica Moldova, cu excepția regiunii din stânga Nistrului, pe un eșantion de 1015 persoane. Metoda: mixtă, CATI (55%) și CAPI (45%).

***

Amintim că la alegerile generale anticipate din 11 iulie 2021, PAS a acumulat 52,80% din voturi, Blocul PCRM-PSRM – 27,17% din voturi și Partidul „ȘOR” – 5,74% din voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: