Sondaj: PAS ar acumula cu 16% mai puține voturi, dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri parlamentare
Full Article 2 minutes read

Sondaj: PAS ar acumula cu 16% mai puține voturi, dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri parlamentare

Din totalul celor deciși, pentru PAS și-ar dat votul 36,5%, PSRM – 28,9%, Partidul „ȘOR” – 13,3%, PCRM- 6,8%, Partidul Nostru – 3,3%, Partidul Platforma DA – 3,3%, Partidul Democrat din Moldova – 2,2%, MAN – 2,2%, Partidul Schimbării – 1,3%, PUN – 0,4%.

Pentru alt partid ar vota 1,7% din respondenți.

Sondaj: PAS ar acumula cu 16% mai puține voturi, dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri parlamentare

Cercetarea este realizată de CBS Research, la comanda Institutului pentru Dezvoltare şi Inițiative Sociale IDIS „Viitorul” din Republica Moldova şi a Institutului de Științe Politice şi Relații Internaționale din România.

Datele au fost culese în perioada 30 octombrie – 20 noiembrie 2022. Sondajul a fost realizat în Republica Moldova, cu excepția regiunii din stânga Nistrului, pe un eșantion de 1015 persoane. Metoda: mixtă, CATI (55%) și CAPI (45%).

***

Amintim că la alegerile generale anticipate din 11 iulie 2021, PAS a acumulat 52,80% din voturi, Blocul PCRM-PSRM – 27,17% din voturi și Partidul „ȘOR” – 5,74% din voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: